Schrijver Gerrit Komrij en vriend gaan dan toch trouwen.Nederlands schrijver en voormalig dichter Gerrit Komrij, 66, en zijn vriend Charles Hofman gaan trouwen. Dit wordt uitvoerig besproken in de nieuwe editie van de GayKrant editie van 17 april. (het magazine is ook bij ons te koop).

De huwelijksplannen van Komrij zijn opmerkelijk in het licht van zijn afkeer van de ‘oprukkende homovertrutting’. Met zijn voorgenomen echtverbintenis lijkt Komrij zich te conformeren aan dat wat hij juist op niet mis te verstane wijze hekelt: de verburgerlijking van het antiburgerlijke.

Komrij woont in Portugal en ook al is het huwelijk daar ook (recent) opengesteld voor homo's en lesbiennes, toch zal het koppel in Nederland trouwen. Verder zal Komrij het in de GayKrant ook hebben over het verraad van zijn eigen generatie en zijn politieke belangstelling voor Geert Wilders.

Komrij won in 1999 de Gouden Uil voor 'In Liefde Bloeyend'. Ook de P.C. Hooft-prijs en de Zilveren Griffel staan op zijn palmares. Van 2000 tot 2004 was hij de Dichter des Vaderlands. Daarnaast staat hij ook bekend om zijn virtuoze en kleurrijke taalgebruik.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 April, 2010 en 3567 keer gelezen.