Amerikaanse lesbische tiener krijgt nepfeest ipv prombal.Verenigde Staten: De lesbische tiener die haar school voor de rechter sleepte omdat deze weigerde haar met haar vriendin toe te laten op het prombal, is uitgenodigd geweest voor een nepfeest.

Op het echte feest waren op zes na alle scholieren uitgenodigd. Constance McMillen (foto) en vijf anderen moesten het doen met een nepfeestje

De school in Mississippi verbood McMillen eerder om met haar vriendin naar het feest te komen. Het schoolbestuur had bepaald dat alleen partners van de „tegenovergestelde sekse” waren toegestaan. McMillen moest een vriend meenemen en mocht alleen in jurk verschijnen. Constance eiste het recht om als lesbisch koppel op het eindfeest aanwezig te zijn. Daarop laste de school het feest af, zogenaamd in het belang van de opvoeding, veiligheid en het welzijn van de andere scholieren.

Daarop spande de lesbische studente een rechszaak aan, die ze won. De rechter oordeelde dat de school de rechten van een leerling had geschonden. De directie moest geen nieuw feest organiseren omdat ouders van andere leerlingen een ander eigen feest hadden georganiseerd waarop wél iedereen welkom was.

Maar na de uitspraak van de rechter werd ook dat feest geanulleerd. De 18-jarige Constance kreeg wél een nieuwe datum en tijd door voor het eindbal maar dat bleek een nepfeest te zijn. De leerlingen waren op een geheime plek het echte feest aan het vieren terwijl Constance en vijf minder populaire leerlingen elders stonden.

De lesbische studente liet weten wel verdrietig te zijn over het nepfeest maar had zich toch kunnen amuzeren met de vijf andere studenten en hun partners. "We konden uiteindelijk plezier maken zonder ons zorgen te maken over de anderen".

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 April, 2010 en 3066 keer gelezen.