Tennislegende Martina Navratilova ernstig ziek.Tennislegende Martina Navratilova heeft borstkanker maar toch is de openlijke lesbische tennister optimitisch over de afloop van haar ziekte die jaarlijks vele vrouwen treft.

De 53-jarige ex-topsporter liet zelf weten dat ze de komende zes bestraald zal worden maar dat ze daarnaast toch haar werk als tv-commentator op het tournooi van Roland Garos zal uitoefenen. In eerste instantie wilde ze haar ziekte voor zichzelf houden, maar besloot er dan toch mee in de publiciteit te komen om op die manier vrouwen aan te moedigen zich geregeld te laten onderzoeken op borstkanker.

Navratilova was in 1981 de eerste topsportster die uit de kast kwam als lesbienne. Dat kostte haar toen een hoop sponsorinkomsten, maar spijt heeft ze nooit gehad. Ze is al jaren ambassadeur van de Gay Games.

Vorig jaar kwam ze voor het eerst naar buiten met haar partner; de Russische Julie Lemigova, een ex-model en ex-Miss. Voor deze relatie had ze ook een relatie met een ex-Miss. Martina Navratilova won in haar rijk gevulde tenniscarrière maar liefst 59 grandslamtitels, waarvan 18 in het enkelspel. Ze speelt nu nog af en toe een partijtje tennis en is al jaren een voorvechtster van gelijke rechten voor holebi's (homo's, lesbiennes en biseksuelen).

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 April, 2010 en 6101 keer gelezen.