Zangeres Sugar Lee Hooper overleden.Zondagmorgen is de Nederlandse zangeres Sugar Lee Hooper overleden. Marja van der Toom (haar echte naam) werd 62 en overleed in het ziekenhuis van Den Haag.

Sugar Lee Hooper was bekend als zangeres, entertainer en presentatrice. Met haar kale hoofd en forse omvang en extravagante kledingstijl was ze een opvallende verschijning op de Nederlandse podia. In het begin van de jaren negentig scoorde ze hits met liedjes als De Wandelclub en Hooperdepoep. Ze zong ook liedjes van andere artiesten.

In 1998 ging Sugar Lee Hooper samen met haar vriendin Andrea van der Kaap een geregistreerd partnerschap aan en in 2001 stapte ze als eerste Nederlands artieste in het huwelijksbootje.

In maart 2008 werd bekendgemaakt dat ze een heuptumor had waaraan ze werd geopereerd, later bleek dat het om een goedaardige tumor ging. Een maand later kondigde haar management aan dat ze per direct zou stoppen met optreden omdat ze het werk fysiek en mentaal niet meer aan kon na haar ziekte.

Op 28 maart van dit jaar viel ze ongelukkig met haar scootmobiel waarbij ze haar heup brak. Tijdens de operatie die daarop volgde kreeg ze een hartsstilstand door zuurstofgebrek waarna ze in een kunstmatige coma werd gehouden. Op 31 maart kwam het bericht dat het beter met haar ging en dat de coma medicatie werd afgebouwd waarop men zou afwachten hoe en of ze zou ontwaken. Maar uiteindelijk is ze op zondagmorgen 4 april 2010 toch overleden.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 April, 2010 en 11018 keer gelezen.