Amerikaans homo buiten gezet door ouders voor prombal overwinning.Georgia, Amerika. De 18jarige Derrick Martin (foto), student aan Bleckley County High, kreeg eerst van zijn school te horen dat hij zijn vriend niet mocht meebrengen naar het prombal dat zal doorgaan op 17 april. Hij ging hier niet mee akkoord en gesteund door de lesbische studente Constance McMillen, die haar vriendin mee naar het bal wou nemen en uiteindelijk haar school aanklaagde en de zaak won, kwam hij op voor zich zelf en zijn partner.

De school kwam aan zijn zaak tegemoet en hij mag het prombal bijwonen met zijn mannelijke partner. Hij verblijft nu bij vrienden, want om deze reden hebben zijn ouders hem aan de deur gezet.

De zaak raakte bekend bij de media, waardoor mensen die hem steunen zullen betalen voor hun smokings, diner en een limousine. Martin was hier positief door verrast. Hij hoopt dat anderen hierdoor het gemakkelijker zullen krijgen. Misschien dat andere scholen hierdoor een beetje meer ruimdenkend worden.
Een woordvoerder voor deze school bevestigde dat dit de eerste keer was dat een homo koppel heeft gevraagd om het bal samen bij te wonen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Lesbische Amerikaanse studenten in problemen voor schoolbal.
USA: Rechter beveelt dat lesbisch studentenkoppel naar het prom-bal mag.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 March, 2010 en 2997 keer gelezen.