Gebedsactie tegen zanger Gordon.Nederland: Enkele bezorgde EO-leden zijn een gebedsactie opgestart om de koers van de Evangelische Omroep veranderd te krijgen. Ze doen dit naar aanleiding van het feit dat de zender Gordon aan wierf als gastpresentator.

De leden uiten zich op de website www.ikbidenblijflid.nl over de 'provocatie' van de EO door het aannemen van de openlijke homo zanger en presentator Gordon. De initiatiefnemers verwachten daardoor een nog grotere daling in het ledenaantal van de EO omdat bezorgde EO-leden massaal zouden afhaken.

Op de website roept men niet op zijn EO-lidmaatschap op te zeggen, maar voor de omroep te bidden. Ondertussen willen de initiatiefnemers via de site actieve 'kernleden' verzamelen die hun invloed en stemrecht willen inzetten om de koers van de EO te wijzigen. De actie is opgestart door Oswin Ramaker, uitgever van het christelijke tijdschrift Groei.

De Evangelische Omroep is niet blij met de actie. Volgens een woordvoerder ,,diskwalificeert deze werkgroep de ledenraad'' van de omroep en herkennen deze mensen de intentie'' achter programma's zoals Gordon zoekt God niet.

Vorig jaar kwam de EO nog in opspraak toen ze Arie Boomsma schorste omdat die had geposeerd voor een homo magazine. Later is Boomsma opgestapt.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zanger Gordon gaat op zoek naar God.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 March, 2010 en 6634 keer gelezen.