Geen Geert Wilders film wegens homo standpunt.Nederland: PVV-leider, Geert Wilders, gaat niet naar de première van de film die in de Verenigde Staten over hem is gemaakt. Reden: de voorzitter van een van de organisaties deed onder andere in de jaren negentig radicale en beledigende uitspraken over homo's.

Uit informatie die Wilders kreeg blijkt dat Martin Mawyer van het Christian Action Network (CAN) gezegd heeft dat homo's een enge ziekte hebben en dat ze niet normaal zijn. En om te vermijden dat er een indruk zou ontstaan dat Wilders het eens is met deze uitspraken, besluit hij om niet naar de première te gaan. "Ik wil er niet persoonlijk mee in verband worden gebracht."

Het CAN is een christelijke lobbyorganisatie die de tradities van het Amerikaanse gezin wil beschermen en het land wil verdedigen tegen de radicale islam. Wilders wist al dat CAN een fel tegenstander van het homohuwelijk is. Dat is volgens hem een politiek standpunt, waar hij het ook mee oneens is. "Maar ze mogen een film over me maken", zei hij eerder deze week daarover. De uitspraken die nu aan Mawyer worden toegeschreven, gaan echter veel verder en zijn beledigend als ze kloppen, meent Wilders.

Het Amerikaanse productiebedrijf PRB Films heeft samen met CAN een documentaire van een uur gemaakt over Wilders. De film met als titel "Islam Rising: Geert Wilders' Warning to the West" gaat over de oprukkende islam en de negatieve gevolgen daarvan voor onze vrijheid.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 March, 2010 en 3444 keer gelezen.