onderzoek: Homo's zijn belangrijk voor gezinswaarden.Canada: Uit onderzoek blijkt dat homo's een belangrijke rol spelen in de overdracht van onbaatzuchtig gedrag. De bevindingen werden gedaan door enkele evolutionair psychologen aan de universiteit van Lethbridge in Alberta, Canada en werd zopas gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science.

Vooral gezinswaarden worden vaak op een jongere generatie overgebracht door homoseksuele mannen. Dat komt omdat ze vaak de rol van ‘suikeroom’ vervullen. Homo’s besteden op een altruďstische wijze veel meer aandacht aan jongere kinderen dan hun eigen vaders. Ze stoppen daar veel tijd en energie in.

Het onderzoek gebeurde op het eiland Samoa in de Stille Oceaan eiland, waar homoseksuele mannen worden erkend als een afzonderlijke sekse en worden aangeduid als fa'afafine. Deze Fa'afafines hebben een veel betere invloed op hun neefjes en nichtjes dan de eigern ouders.

Ze geven op een natuurlijke en eenvoudige wijze waarden door die belangrijkheid zijn bij het ontwikkelen van onbaatzuchtig of altruďstisch gedrag. Dat gebeurt onder meer tijdens het babysitten, het verstrekken van medische zorg en de begeleiding bij sport of het verzorgen van onderwijs.

Volgens de onderzoekers zijn deze waarden op een natuurlijke wijze veel beter ontwikkeld bij homo’s dan bij hetero’s. De studie werd verricht op Samoa omdat Westers homofoob gedrag daar nagenoeg niet voorkomt.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 March, 2010 en 3636 keer gelezen.