Derek de Lint als travestiet in film-musical.Nederlands acteur Derek De Lint hult zich weldra in vrouwenkleren voor zijn rol in de musical: 'La Cage aux Folles'. Het is niet de eerste keer dat De Lint een musicalrol gaat vertolken, maar de laaste keer is wel 34 jaar geleden.

De inmiddels 59-jarige De Lint was niet meteen enthousiast om opnieuw zijn comeback te maken in de musicalwereld, na enig aandringen zwichte hij toch. '"Soms gaat dat buiten alle redelijkheid om. Het is een optelling van elementen. Ik heb eerst 'nee' gezegd, maar ze kwamen terug. Ik ben toch nieuwsgierig geworden".

"Ik heb 34 jaar geleden een keer een musical gedaan, 'De Rocky Horror Show'", vertelt De Lint, die nu dokter Rossi speelt in 'Gooische Vrouwen'. "Dat vond ik toen leuk en het was ook in de lijn van mijn opleiding aan de kleinkunstacademie. En toevallig ga ik nu opnieuw in drag." De musical, met in de hoofdrollen Jon van Eerd en Stanley Burleson, speelt zich af in de nachtclub La Cage aux Folles. De première vindt plaats op 28 november in het De La Mar theater in Amsterdam.

De Film La Cage Aux Folles van regisseur Edouard Molinaro is één van de weinige Europese filmproducties die ook in de Verenigde Staten een groot succes is geworden. Afgeleid van het gelijknamige Franse toneelstuk uit de jaren zeventig begon de film zijn carrière in thuisland Frankrijk om vanuit Parijs een zegetocht door geheel Europa te maken.

Het verhaal gaat over een hype nachtclub 'La Cage Aux Folles', in St.Tropez. Renato en Albin zijn al twintig jaar een koppel en runnen de club al die tijd met veel succes. Onder zijn artiestennaam Zaza Napoli is Albin dé travestiester van La Cage Aux Folles. Het koppel is een bekend stel in hun wijk en niemand kijkt nog op van een grillige dragqueen van middelbare leeftijd die gaat sjoppen met haar vriendje.

De Lint brak als acteur door bij zijn succesvolle rol als en in Soldaat van Oranje uit 1977. Hij speelde ook in erg veel niet-Nederlandse producties en films mee, omdat hij naast Nederlands ook vloeiend Engels, Frans en Duits spreekt.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 March, 2010 en 3409 keer gelezen.