Homoseks schandaal in het Vaticaan.Vaticaanstad. Het Vaticaan werd getroffen door een seksschandaal nadat een koorzanger beschuldigd werd van het inhuren van mannelijke prostituees voor een pauselijke medewerker. De 29jarige koorzanger Thomas Chinedu Ehiem werd ontslagen nadat de politie hem hoorde praten over het afluisteren van Angelo Balducci, een pauselijke afgezant. Pauselijke afgezanten in wacht worden opgeroepen voor grote gelegenheden.

Balducci, die zowel pauselijke adviseur is als regeringsambtenaar zou aan Ehiem een beschrijving gegeven hebben van het soort man die hij wou hebben en Ehiem zou al verschillende keren gezorgd hebben voor mannelijke prostituees voor Balducci. De politie ondervroeg Balducci over deze kwestie. Hij zou ook gezorgd hebben voor voorkeurcontracten.

Politiedocumenten en aftreksels van de afluistertapes werden gepubliceerd in het Italiaanse nieuwsblad La Repubblica. De twee zouden regelmatig contact hebben gehad vooraleer Balducci vorige maand gearresteerd werd. Ook hebben ze regelmatig gepraat over homoseks. De politie zou gesproken hebben over een georganiseerd prostitutienetwerk. Balducci blijft in hechtenis. Zijn advocaat geeft geen commentaar en het Vaticaan geeft geen verklaringen omtrent deze zaak.

De katholieke kerk ziet homoseksualiteit als een zonde en de paus heeft zich dikwijls uitgesproken tegen homoseksualiteit.

Eerder kon je bij ons lezen:
Spaans homokoppel koopt appartement van de paus.
Vaticaan be´nvloedt Europese wetgeving inzake homo's en lesbiennes.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 March, 2010 en 5630 keer gelezen.