Zweden: Homo van de bus gegooid wegens onderbroek.Stockholm, Zweden. De ombudsdienst voor discriminatie van Stockholm voert een onderzoek naar een buschauffeur die een homo passagier van de bus zou gegooid hebben, omdat zijn onderbroek zichtbaar was, boven zijn broek.

De man stapte op de bus aan het ziekenhuis in Danderdyd naar zijn huis in Täby. De buschauffeur vroeg hem: “Denk je dat het grappig is dat ik je onderbroek kan zien?” De homo getuigde dat enkel de boord van zijn ondergoed boven zijn lange broek uit kwam. De chauffeur zei de man om zijn bus te verlaten, vooraleer hij opgewonden zou geraken. De man was geschrokken en liep naar de achterkant van de bus om daar plaats te nemen. Hij wachtte daar tot de bus zou vertrekken.

Dit gebeurde echter niet, de chauffeur weigerde te vertrekken. Twee veiligheidsbeambten stapten op de bus en gaven de homoseksuele man het bevel de bus te verlaten en begeleiden hem naar buiten. Ze vertelden de man dat hij tevreden mocht zijn dat de buschauffeur geen klacht tegen hem had ingediend. De chauffeur zou zich onbehagelijk gevoeld hebben met de homo in zijn buurt.

De homoseksuele man telefoneerde met de busmaatschappij om uitleg, maar kreeg geen steun daar. Hij stapte naar de plaatselijke krant en deed daar zijn verhaal.

Uiteindelijk kreeg zijn moeder iemand van de busmaatschappij aan de lijn en werden haar filmtickets en een plant aangeboden als schadevergoeding. De moeder weigerde dit aanbod en eist nu een schadevergoeding van 1500 Euro. Ze nam ook een advocaat onder de arm.

De ombudsdienst is van oordeel dat hier degelijk sprake is van discriminatie op grond van seksuele oriëntatie. Er wordt nu geprobeerd om met de busmaatschappij tot een overeenkomst te komen, vooraleer de zaak via de rechtbank proberen op te lossen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 March, 2010 en 3455 keer gelezen.