Zesde Amerikaanse staat waar homo's en lesbi's kunnen trouwen is een feit.Verenigde Staten: Vanaf vandaag kunnen homo's en lesbiennes trouwen in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Het hooggerechtshof stemde er niet mee in dat er eerst een referendum moest komen over het homohuwelijk voordat het kon worden ingevoerd.

Hiermee is Washington de zesde Amerikaanse staat waar homo's en lesbiennes mogen trouwen. De president van het Hooggerechtshof, John Roberts, verwierp gisteren een voorstel tot referendum waardoor het homohuwelijk vanaf vandaag in werking zal treden.

Tegenstanders van het homohuwelijk wilden dat de procedure bij de opperrechters zou voorkomen dat de wet die het homohuwelijk mogelijk maakt in werking zou treden, een referendum had dan het homohuwelijk kunnen sluiten. Vanaf vandaag zullen tal van homo en lesbische koppels zich melden op het stadhuis.

Momenteel zijn er acht landen ter wereld waar homo's en lesbiennes mogen trouwen, deze landen zijn: Belgi, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zuid-Afrika, Canada, Zweden en Portugal. In de Verenigde Staten mag men enkel trouwen in de staten: Massachusetts, Iowa, Vermont, Connecticut, New Hampshire en vanaf vandaag ook in Washington.

Eerder kon je bij ons lezen:
Achtste land waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen is een feit.
Homo's & lesbo's kunnen niet trouwen in Texas wl scheiden.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 March, 2010 en 2679 keer gelezen.