Omgekeerde hostie-rel met homo's en lesbi's in Australie.AustraliŽ: Afgelopen weekend vond een hostie-rel plaats in de Sint Joseph-parochie in het Australische Newtown. De pastoor deelde de communie uit aan homo's en lesbiennes waarna enkele conservatieve katholieken aan het demonstreren gingen.

De situatie is precies andersom dan wat afgelopen weekend in Nederland gebeurde. Daar protesteerden homo's en lesbiennes tegen het feit dat ze in bepaalde kerken geen hostie krijgen omdat homoseksualiteit zondig is.

In het Australische kerkje krijgen homo's en lesbiennes al jaren gewoon de communie. Pastoor Peter Maher zegt: Er staat nergens in de rooms-katholieke voorschriften dat homo's en lesbiennes niet het recht hebben om deel te nemen aan de heilige communie".

De 'speciale vieringen' dragen de goedkeuring van het aartsbisdom Sydney, maar afgelopen vrijdagavond demonstreerden conservatieve katholieken tegen de in hun ogen "quasi-religieuze homovieringen". Het was de eerste keer, dat er tegen gedemonstreerd werd. In Vlaanderen protesteerde afgelopen weekend holebi's tegen de aanstelling van de nieuwe aartsbisschop die homofoob is.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederlandse homo's en lesbiennes krijgen nog steeds geen communie.
Homofobe Nederlandse pastoor weigerde hele kerk.
Lťonard kreeg informatiepakket van Vlaamse holebi's.
Homohuwelijk in Luikse kerk, maar dat mag niet.
Nederlandse homo prins krijgt geen communie.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 March, 2010 en 3004 keer gelezen.