Nederlandse homo prins krijgt geen communie.Nederland: Pastoor Luc Buyens uit de Brabantse plaats Reusel heeft geweigerd prins Gijs den Urste de communie te geven omdat hij homo is. De feiten gebeurden tijdens de jaarlijkse carnavalsmis.

De 24-jarige prins carnaval is homo, dat kan de mensen weinig schelen maar de pastoor heeft er wel problemen mee. Afgelopen dinsdag kreeg hij geen hostie omdat hij homo is. Enkele dagen daarvoor maakte de pastoor kennis met de nieuwe prins carnaval, in het dagelijkse leven Gijs Vermeulen, bij die gelegenheid liet de pastoor al weten dat de prins wel ene kruisje op zijn voorhoofd kon krijgen maar geen communie kon ontvangen.

De homo prins was erg overrompeld door deze stelling van de pastoor en tekende geen bezwaar aan. "Maar ik dacht er nog over na en wil net zo behandeld worden als anderen. Ik ben rooms-katholiek, ik heb mijn eerste communie en vormsel gedaan. Na een tweede gesprek met de pastoor bleek al snel dat die niet van zijn standpunt af te brengen was. Toch ging de prins naar de mis, maar weigerde wel het kruisje af te halen. Diverse bezoekers bleven uit protest ook zitten en gingen dus niet ter communie.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 February, 2010 en 4895 keer gelezen.