Lesbisch danskoppel niet welkom in Lier.Twee vrouwen uit Bonheiden verwijten dansinstituut Walkiers uit Lier dat ze niet aan de danslessen mogen deelnemen omdat ze lesbisch zijn. Ze mogen er enkel samen met een man lessen volgen.

De twee lesbische vrouwen wilden graag naar het dansinstituut om een cursus swing te volgen. Maar nog voor ze aan de proefles konden beginnen, werden ze aan de kant gezet. Vrouwen mogen zich enkel voor de lessen inschrijven als ze vergezeld zijn van een man. Volgens de Lierse zaakvoerder Erik Walkiers willen zijn klanten niet dat koppels van hetzelfde geslacht toegelaten worden. Vooral mannelijke duo's zouden bij veel mensen problemen geven om mee te dansen.

"We hebben uiteraard niets tegen deze mensen, maar onze klanten zien het liever niet gebeuren. Privé-lessen kunnen ze bij ons zeker wél volgen," klinkt het. Het bekende dansinstituut kwam al eerder in botsing met een koppel van hetzelfde geslacht. In 2003 werd een homokoppel uit de danslessen gezet. Het dansinstituut werd toen genomineerd voor de homofobieprijs.

Het lesbische koppeltje overweegt nu om een klacht in te dienen. Maar het Centrum voor Gelijke Kansen en voor Racismebestrijding adviseert om eerst een oplossing te zoeken. "Ik neem aan dat de dansschool zoveel mogelijk lessen wil geven en dat de mensen vooral willen dansen. Met een rechtszaak die pas binnen een paar jaar uitgesproken wordt, is geen van beide partijen een stap vooruit," sust directeur Jozet De Witte van het centrum.

Het centrum denkt overigens dat overleg veel kan oplossen. "Zelf willen we als tussenpersoon helpen om een oplossing te bedenken die iedereen tevreden stelt. Maar daarvoor moeten ze ons eerst wel contacteren en dat is voorlopig niet gebeurd. Als een bedrijf natuurlijk blijft weigeren, dan kan een rechtszaak aangespannen worden. Wie niet horen wil, moet voelen," aldus De Witte.

Lees ook:
Jaaroverzicht binnenlands nieuws + fotos.
Jaaroverzicht showbizz nieuws + fotos.
Jaaroverzicht buitenlands nieuws.

Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 17 February, 2010 en 4084 keer gelezen.