Je leest:

Hoe gaat het met Yanaika en Stephie uit Mijn Restaurant?Twee jaar geleden wonnen Stephie en Yanaika het vtm-programma 'Mijn Restaurant' en sinds dien houden ze samen restaurant Exquisa open in Hasselt. In weekblad dag allemaal vertellen ze over hun ervaringen, restaurant en de liefde waarvan hier een korte samenvatting.

Stephanie Deveux en Yanaika Skrzyszkowiak baten nog steeds het Hasseltse Exquisa uit. "Het is enkele maanden zeer rustig geweest', zegt Stephie. 'maar nu gaat het gelukkig weer beter'. Het lesbische koppeltje bleef lange tijd bespaard van de crisis maar uiteindelijk begonnen ook zei het te voelen, klanten bestellen goedkopere wijn en komen enkel nog met verjaardagen of met een gouden huwelijk.

Yanaika: Dan werken we maar wat harder hé. Op maandag klaren Stephie en ik de klus zelfs alleen in de keuken, zij de zaal. Het koppel geeft verder toe dat ze het op financieel vlak net redden. "Wij verdienen minder dan ons personeel. Maar vinden we dat erg? Nee, want we doen wat we graag doen.

Naar eigen zeggen halen de dames hun voldoening uit het koken, bezig zijn met de klanten en het feit dat ze in de Michelinegids twee vorken hebben gekregen (na drie vorken maakt het restaurant kans op een eerste ster). Het koppel weet ook als geen ander om te gaan met lastige klanten. Stephie: Een tijd geleden probeerde een klant die er geen zak van kent mij onder tafel te praten; Het gebeurt vaak.

Yanaika: Ik zou meteen een discussie beginnen en ruzie krijgen. Het is me een raadsel hoe Stephie zo rustig kan blijven. Ik zou een moeilijke klant gewoon buitensmijten. Dat is een van de redenen waarom je mij zelden in de zaal ziet. (lacht)

In het begin was het restaurant bijna een bedevaartsoord voor verliefde lesbische meisjes. "Het leek in het begin wel of we een holebi-restaurant hadden." Stephie: Ze moeten altijd Yanaika hebben, nooit mij. Ze vragen dan vaak of ik haar uit de keuken kan roepen. Yanaika: En dan sta je daar, voor een groepje blozende meisjes. Ik weet echt niet hoe ik daarmee moet omgaan. Er heeft ooit een meisje naar Stephie geschreven dat ze verliefd op haar was.

Of er ook mensen zijn die het lesbische koppel willen bekeren? Yanaika: Heel veel, maar die hebben het vooral op Stephie gemunt. Onlangs zat hier een enorm rijke man, toen heb ik gezegd, komaan Stephie, doe het één keer. (lacht) Stephie: Van mij geloven ze nooit dat ik voor de vrouwen ben. Dat kan niet zeggen ze dan. Dan zeg ik, je krijgt een uur de tijd, doe je uiterste best. Ze sloven zich dan ook écht uit hé.

En dan was er nog het meisje dat een brief schreef omdat ze de zaak van haar ouders niet mocht overnemen omdat ze lesbisch is. Maar toen haar ouders Yanaika en Stephie op tv zagen draaide ze bij. Hoe ging het bij de ouders van het jonge koppeltje. Yanaika: Bij mij zeer goed. Ik ben enorm blij dat mijn ouders altijd hebben gezegd, we houden van je zoals ge zijt. Stephie: Bij mij liep dat wel anders. Mijn ouders vonden het een ramp, zeker in het begin. Yanaika: Ik begrijp dat wel. Als ik later kinderen heb, zou ik het er ook moeilijk mee hebben. Zo van blijf alsjeblief normaal!.

Noemt Yanaika zich dan abnormaal? Nee zeker niet, maar als je vijftien jaar geleden als meisje hand in hand liep met een meisje was dat niet evident. Je werd scheef bekeken, kreeg vaak commentaar. Maar de tijden zijn gelukkig veranderd, maar toch wens ik het mijn kinderen niet toe. Stephie: Ik ook niet.

Beide dames wisten vrij snel dat ze lesbisch waren. Yanaika: Je probeert dat eerst te verdringen door voor een jongen te kiezen. Maar na een tijd weet je, toffe gast, maar hij doet me totaal niets. Je wil het dan wel aan je ouders vertellen maar je stelt het steeds maar uit. Pas toen ik het verteld had bloeide ik open. Ik kan je verzekeren daarvoor was ik een rotjoch, mijn ouders hebben echt afgezien met mij. Omdat ik het moeilijk had met mezelf. Stephie: Ik had ook eerst relaties met jongens, maar telkens dacht ik amai dat is saai. Vanaf mijn veertiende had ik lange relaties met jongens, en ik kon alleen maar denken, is dat het nu? Had een vriendje mij bedrogen dan zei ik jammer maar helaas. Tot ik mijn eerste vriendin tegenkwam. Ik was plots mega jaloers. Toen wist ik het.

Yanaika en Stephie zijn inmiddels zes jaar samen en zijn elkaar erg trouw. Aan in het huwelijksbootje stappen denkt het koppeltje niet. Stephie: Nee we gaan niet trouwen. In het begin van onze relatie zijn we ooit twee maanden uitelkaar geweest. Toen we elkaar terug vonden hebben we gezegd dat we ooit zouden trouwen, maar dat was een grapje. Het koppeltje heeft recent wel een huis gekocht in Kortessem en sinds kort wonen ze dan ook samen. Voor kinderen is er (nog) geen tijd, ze werken te graag en gaan ook regelmatig nog eens een avondje stappen. Het volledige verhaal kan je lezen in de dag allemaal van 16 februari.

Eerder kon je bij ons lezen:
Lesbische boerin Conny vond dan toch nog de liefde.
Vader van Marco uit de Designers noemde homo's des duivels.
2010 begint met een ramp voor Lins uit Mijn Restaurant.

Bron: dag allemaal.

Dit bericht is gepost op 16 February, 2010 en 5364 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 september 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 

Homofobe jongeren uit Genk veroordeeld van enkele maanden tot vijf jaar celstraf en geldboete.

 

Ook holebi's en transgenders kunnen slachtoffer worden van verspreiding naakt beelden en wraakporno + nuttige links

 


Buitenlands nieuws

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 

Holebi's en transgenders riskeren meer dan doodstraf in Iran.

 

Holebi en transgender kinderen zijn kinderen van God, aldus paus.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.