Britse Top voetballers weigeren deelname in anti-homofobie film.Groot-Brittannië. Top profvoetballers weigerden om deel te nemen aan een video tegen homofobie, omdat ze denken dat ze belachelijk zouden worden gemaakt op het veld.

De FA kondigde vorige week aan dat de première van hun film tegen homofobie wordt uitgesteld omdat ze meer tijd nodig hebben om er aan te werken. Daardoor kregen zij kritiek omdat ze niet voldoende doen om homofobie tegen te gaan.

Grote namen werden aangesproken, maar zowel hun agenten als zijzelf gaven een duidelijke neen.

Voetballers zoals Sol Campbell en Graeme Le Saux kregen homofobische beledigingen te horen vanuit de tribunes. Gordon Taylor van de PFA verklaart dat iedereen denkt dat voetballers steeds vol zelfvertrouwen zijn, maar dit gaat niet op wanneer het gaat over homoseksualiteit. Het is nog niet zo lang geleden dat zwarte voetballers niet openbaar zouden praten.

Agenten en voetbalclubs hebben hun rug gedraaid naar dit project. Terwijl de deelname van topclubs en topvoetballers nodig is om een positieve boodschap weer te geven.

De FA herbekijkt nu hoe ze homofobie in het voetbal zouden aanpakken. Er zijn maar weinig sportlui die uit de kast durven komen. Rugby speler Gareth Thomas is in december uit de kast gekomen. Voetballer Justin Fashnanu kwam eind jaren 80 uit de kast, maar leed erg onder de pesterijen en kreeg maar weinig steun. Hij pleegde zelfmoord.

Bezoek ook eens ons forum. Nieuw rubriek actualiteit. Klik hier. om naar ons forum te gaan. Meer nieuws: Klik hier.

Eerder kon je bij ons lezen:
Italiaanse voetballer gestraft voor foto’s in homomagazine.
Sportbobo's werken coming out homo's en lesbi’s tegen


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 February, 2010 en 2609 keer gelezen.