Oscar nominatie voor homo film + filmtrailer.Acteur Colin Firth is voor een Oscar genomineerd, en dit voor zijn rol als homo professor in ‘A Single Man’. De nominatie is voor beste mannelijke hoofdrol. Het is de eerste Oscar nominatie van de Britse acteur.

De film 'A Single Man', is het debuut van beroemd modeontwerper Tom Ford en is gebaseerd op de korte roman van Christopher Isherwood uit 1964. De film speelt zich af in Los Angeles anno 1962, in een tijd waarin homoseksualiteit nog een baanbrekend thema was.

De film kreeg na zijn premiére in september van vorig jaar, op het filmfestival van Venetië veel lovende kritieken. En Colin Firth kreeg daar een Gouden Leeuw voor de beste mannelijke hoofdrol. Firth zit nu voor de Oscars in de race voor beste mannelijke hoofdrol met George Cloony (‘Up in the Air’), Jeff Bridges (‘Crazy Heart’), Morgan Freeman (‘Invictus’) en Jeremy Renner (‘The Hurt Locker’)

Het verhaal:
Los Angeles, 1962. George heeft moeite zijn leven weer op de rails te krijgen na de dood van zijn partner. De jonge Kenny is een student van George die worstelt met zijn identiteit. Hij bemerkt in George een gelijkgestemde en achtervolgt hem. Een romantisch verhaal over liefde, eenzaamheid en het belang van de kleine momenten in het leven.

Film trailer bekijken: Klik hier.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 February, 2010 en 4984 keer gelezen.