Italie opent gevangenis, enkel voor transseksuelen.Toscane, ItaliŽ. Eind maart opent ItaliŽ de eerste gevangenis voor transseksuele gevangenen in Empoli, Toscane. 30 gevangenen kunnen daar terecht, die nu zitten opgesloten in een vrouwengevangenis in Firenze.

Vooral voor mensen die van het mannelijk geslacht naar het vrouwelijk geslacht gaan, zien het gebeuren dat hun behandeling wordt stopgezet als ze in de gevangenis belanden. In de Verenigde Staten van Amerika klagen transgenders hiervoor regelmatig de gevangenis aan.

Gevangenisdirecteurs beslissen soms om transgenders die nog geen volledige geslachtshervorming hebben ondergaan, onder te brengen in een vrouwengevangenis. Hiervan willen de andere vrouwen niets weten. Isolement is dan bijna de enige oplossing, wat niet de bedoeling kan zijn.

Deze nieuwe gevangenis wordt verwelkomd door de holebi organisaties en door de bekendste transgender van ItaliŽ, voormalig parlementslid Vladimir Luxuria (foto). Voor haar is deze gevangenis een kwestie van waardigheid. Het is niet de bedoeling dat je dubbel gestraft wordt, omdat je transseksueel bent.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 January, 2010 en 3829 keer gelezen.