Je leest:

Fc De Kampioenen acteur openhartig over zijn homo zijn.In de komische één soap Fc De Kampioenen, dat draait om een voetbalclub, is acteur Alex Cassiers, 73, de vader van Marckske. In werkelijkheid is de acteur, die een relatie had met David Davidsen kinderloos en vrijgezel.

In de nieuwe Dag Allemaal had hij een openhartig gesprek over zijn homo zijn, het hartinfarct dat hem bijna het leven koste, en zijn bijzondere verhouding met wijlen actrice Ivonne Lex, die hem van zijn homoseksualiteit wou genezen. En ook nog over zijn inzet voor oudere holebi's. (homo's, lesbiennes en biseksuelen).

Cassiers woont in Brussel. Acht jaar geleden werd hij getroffen door een hartaanval. Vijf weken was hij naar eigen zeggen van de wereld, herkende zijn omgeving niet meer en praatte onsamenhangend over de vreemdste onderwerpen. Hij heeft het overleefd en houd zich nu vooral bezig met zijn grote passies opera en acteren.

Het gebrek aan een partner ziet Cassiers niet als een gemis. "Sterker ik geniet van het alleen zijn. Ik had ooit een relatie met David Davidsen. Hij was toen negentien. Ik vooraan in de dertig". Het koppel woonde korte tijd samen. En sinds hun breuk zijn ze nog steeds de beste vrienden. "Hij is hier afgelopen week na een avondje opera nog blijven slapen, en omgekeerd logeer ik ook wel eens in Antwerpen.

Volgens David Davidsen viel zijn geaardheid niet in goede aarde bij zijn vader. Was Cassiers dan wel welkom bij nonkel Bob? (vader van Davidsen). "Ja, al mag je die tijd van toen niet met nu vergelijken. Ik was bijna dertig toen ik mij eindelijk als homo durfde outen bij mijn ouders. Zij namen er akte van, zonder een scéne te maken. Maar ze wilden er ook geen woord over horen. Zoals ook Bob Davidsen daar verder niet over sprak.

Cassiers speelde in zijn jonge jaren in jeugdseries als Kapitein Zepos en Johan en de Alverman. En natuurlijk waren vele meisjes verliefd op hem. Toch had hij ooit een relatie met een vrouw. Namelijk met wijlen actrice Ivonne Lex. "Ze was stapel verliefd op mij. Ze wilde mij bekeren. En ik geloofde haar dat dit kon. Twee jaar zijn we samen geweest, maar het ging niet hé. Vrijen met een vrouw dat was niets voor mij."

Ondertussen is Cassiers op 73-jarige leeftijd medebezieler van een seniorengroep voor holebi's. Op de vraag of zo'n groep nodig is antwoord hij: "Er schuilt veel eenzaamheid onder oudere holebi's hoor. Ik pikte het idee op in het Antwerpse Roze Huis, dat holebi's samen brengt om te sporten, om culturele activiteiten te organiseren, of om gewoon wat te praten.

Alex Cassiers maakte nooit een geheim van zijn geaardheid en kreeg daar naar eigen zeggen zelden negatieve reacties op. "Die weinige negatieve reacties ben ik al lang vergeten. In de theaterwereld was ik niet de enige hé. Daar werd homoseksualiteit als de normaalste zaak van de wereld beschouwt. Toch heb ik nooit durven dromen dat men er jaren later, ook in het gewone leven zo vrij over zou kunnen babbelen. De openheid van vandaag vindt ik in één woord fantastisch." Het volledige verhaal kan je lezen in de Dag Allemaal van 26 januari.

Dit bericht is gepost op 27 January, 2010 en 5377 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

29 oktober 2028 - Geen partys
04 mei 2030 - Klik activiteiten / kalender

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Holebi- en transfobie melden in Vlaanderen heeft altijd zin.

 

Film over transgender kleuter wint prijs op filmfestival Gent.

 

Boek Julian over Belg Nederlands lesbisch koppel wordt verfilmd.

 

Uniek: Vlaamse holebi & trans+ federatie sluit officieel samenwerkingsakkoord met Unia.

 

Belgie lijkt nog niet helemaal klaar voor niet-binaire personen.

 

James Cooke lanceerde ED TV, een nieuw Vlaams digitaal platform voor jongeren én leerkrachten + video.

 

Jaar na overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort kijken ouders vooruit.

 

Meester Joren stond dinsdag voor het eerst als Mr Gay Belgium voor de klas.

 


Buitenlands nieuws

Holebi's zwaar vernederd om ze nadien op te sluiten.

 

Fransen komen met 42 punten plan in strijd tegen holebi & transfobie

 

TikTok sluit zich aan bij andere sociale media om pro conversie therapie berichten te verbieden.

 

Paus zegt achter geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes te staan.

 

Honderden (hetero) tiener jongens gingen als protest in rok naar school.

 

Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.

 


Showbizz & Sport

Uniek: een op Elton John , geïnspireerde Barbie.

 

Een beroemde lesbienne is snel gehuwd uit angst voor afschaffing homohuwelijk.

 

Trailer lesbische muzikale film, met een top cast gelanceerd.

 

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.