Anorexia en homoseksualiteit zijn hetzelfde.Onze nieuwe Belgische aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft tijdens de uitzending van Controverse op de Franstalige TL-TVI homoseksualiteit vergeleken met anorexia.

Léonard kreeg tijdens het programma vragen over homoseksualiteit. In het verleden had de kerkleider daarover al heel wat omstreden uitspraken gedaan. Hij stelde dat hij zelden of het onderwerp homoseksualiteit spreekt, tenzij men hem ertoe dwingt of erover vragen stelt.

Hij herhaalde dat hij zich veeleer uitsprak over een houding dan over personen, maar maakte een vergelijking tussen zijn visie op homoseksualiteit en anorexia. "Ik ga een vergelijking maken: anorexia is een ontwikkeling die niet te rijmen valt met eetlust, maar ik zou nooit zeggen dat anorexiapatiënten abnormaal zijn", luidde het.

Toch staat hij bekend als erg conservatief en homofobisch, eerder noemde hij homoseksualiteit abnormaal. Hij heeft ook kritiek op abortus en stamcelonderzoek.

Nationaal voorzitter Philippe Grolet van het Centre d'action laïque (CAL) was allerminst te spreken over de uitspraken. Hij noemde ze schandalig. Volgens hem heeft de monseigneur geïnsinueerd dat homoseksualiteit een ziekte is.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 January, 2010 en 4476 keer gelezen.