Absolute lanceert naakte fles voor holebi's ook in Vlaanderen.ABSOLUT VODKA lanceert voor het eerst in ons landje een heel bijzondere fles, namelijk de ABSOLUT NO LABEL fles, ja, een naakte fles dus...Het gaat wél nog steeds om de bekende Absolute fles maar dan nu zonder ticket of logo. Waarom? omdat volgens Absolute Vodka een wereld zonder vooroordelen een wereld is waarop geen etiket gekleefd kan worden op mensen omwille van hun seksuele voorkeur.

Met de fles wil Absolut de discussie over seksuele identiteit aanzwengelen eneen meer diverse samenleving promoten. De fles is in beperkte oplage te koop vanaf 8 februari in een select aantal zaken, zoals onder andere bij Deli Traiteur en via verschillende holebi horeca zaken.

Wist je dat? Absolut één van de eerste commerciële merken ter wereld is dat openlijk steun betuigde aan de LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) gemeenschap? Zo adverteerden zij met hun producten al in 1981 in diverse gay media wereldwijd. Recenter lanceerde Absolut, Absolut Colors, een regenboogfles waarmee Absolut de dertigste verjaardag vierde van de regenboogvlag, symbool van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wereldwijd. En met No Label toont Absolute opnieuw zijn steun aan de holebi's en transgenders.

"Er zijn te veel clichés in omloop over deze gemeenschap. Of je nu lesbisch, gay, biseksueel of transseksueel bent, je wordt nogal makkelijk over één kam geschoren. Nochtans is het niet zo'n homogene groep als je zou denken. Een 60-jarige lesbische vrouw uit Zuid-Korea heeft weinig gemeen met een 20-jarige homo uit Berlijn of een Braziliaanse transseksueel met onduidelijke leeftijd," vindt Fabien Bourgies. "Door die clichés en vooroordelen ter discussie te stellen, willen we problemen rond dit onderwerp bespreekbaar maken en tegelijkertijd een meer diverse, levendige en respectvolle wereld promoten. Iedereen moet trots kunnen zijn op zijn geaardheid. " aldus Absolut.

De Absolut No Label fles werd eerder gelanceerd in het buitenland en volgende maand is dus ons landje aan de beurt. Het gaat hierbij om de originele fles die ontworpen werd door de Zweedse designers Gunnar Broman and Hans Brindfors in 1979. Waarin de No Label fles verschilt van de 'gewone' fles, is dat deze fles in beperkte oplage naakt is,dus zonder logo of etiket. Een discrete en makkelijk verwijderbare sticker met het manifesto van deze campagne moet iedereen aanmoedigen om niet zomaar een etiket op iemand te kleven.

Ga zeker ook eens langst de site van Absolut, daar kan je vanalles ontdekken, zoals een blog die discussies lanceert over de vooroordelen ten opzichte van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. En op faceboek is er een No Label fanpagina samen met een Facebookapplicatie, die gebruikers kunnen activeren om hun steun te betuigen aan een wereld zonder vooroordelen

Site Absolut No Label: Klik hier
Site Deli Traiteur: Klik hier

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 January, 2010 en 5930 keer gelezen.