Homo's en lesbiennes helpen HaitiDe aardbevingsramp die op 12 januari in Ha´ti tienduizenden slachtoffers maakte krijgt ook steun van de internationale homo en lesbienne gemeenschap. Het Rainbow World Fonds zamelde inmiddels al 50.000 euro in en roept homo's en lesbiennes wereldwijd op de actie mee te ondersteunen.

De in San Francisco gevestigde organisatie zet zich al jaren in voor hulp bij tal van projecten voor iedereen. De roze organisatie wil laten zien dat ook homos en lesbiennes zich ook willen inzetten bij rampen, omgekeerd streven ze er ook naar dat er meer respect ontstaat naar de homo en lesbienne wereld toe, ook door de lokale holebi initatieven te steunen. Het fonds ondersteunt sinds 2004 projecten op Ha´ti die moeten zorgen voor schoon drinkwater.

Ha´ti werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter in de buurt van de hoofdstad Port au Prince. Daarbij vielen tienduizenden doden en raakten tal van gebouwen beschadigd of helemaal verwoest. De noodhulp komt langzaam op gang maar de chaos is bijna onoverkomelijk met alle gevolgen van dien.

Meer info over het Rainbow World Fonds Klik hier.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 January, 2010 en 2468 keer gelezen.