Britse moeder van homo zoon sterft door homofobieGroot-BrittanniŽ: De discussie over het verbod op homo's als bloeddonor is opnieuw opgelaaid onder de Britse bevolking. Aanleiding is de dood van een vrouw wiens zoon geen bloed mocht geven omdat hij homo is.

In 2009 overleed de moeder van de 21-jarige Dij Bentley ten gevolge van een acute vorm van leukemie. Als complicatie bij deze ziekte kreeg ze ook nog een ernstige infectie, daarvoor was een bloedtransfusie dringend nodig.

Aan alle vrienden en familieleden werd gevraagd een bloedtest te doen om te kijken of hun bloed geschikt was voor een levensreddende transfusie, haar zoon werd geweigerd omdat hij openlijk homo is. Zijn moeder overleed tien dagen later in het ziekenhuis.

Bentley: "Er kon dus niet eens worden nagegaan of ik geschikt zou zijn. Het heeft mijn ogen geopend. Waarom kunnen homoseksuele mannen geen bloed geven? Ik heb een monogame relatie en weet zeker dat mijn bloed in deze omstandigheden aanvaardbaar zou zijn geweest."

Homo's mogen wťl bloed geven in: ItaliŽ, Portugal, Zweden, Rusland, Thailand en Zuid-Afrika. In de meeste andere landen, zoals ons landje en ook Nederland is het geven van bloed door homo's verboden.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 January, 2010 en 3187 keer gelezen.