Je leest:

2010 begint met een ramp voor Lins uit Mijn Restaurant.Voor Lins en partner Evi Geysels, maar vooral voor Lins zelf, begint 2010 met een ramp, want het gaat slecht met het restaurant van Lins. De gouden dagen van restaurant de Matizze in Antwerpen zijn voorbij. Dankzei het programma 'Mijn Restaurant' werd de zaak een begrip in Antwerpen. Maar nu kijkt Lins, 31, tegen een schuldenberg op waardoor ze vermoedelijk weldra haar restaurant zal moeten sluiten.

Restaurant Matizze werd uit de grond gestampt tijdens en na het eerste seizoen van 'Mijn Restaurant' door Lins en haar toenmalige echtgenoot David. De smaakvolle zaak was meteen een schot in de roos, maar dat is nu verleden tijd, een faillissement zou onafwendbaar zijn.

Lins, die sinds een jaartje alleen in het restaurant werkt, geeft toe dat er zware problemen zijn. "Ik kan niet anders dan deze week een knoop doorhakken. Ik heb keihard gewerkt, heb het voorbije halfjaar amper geslapen, nu ben ik moe gestreden. Ik hoop op een overnemer, en anders... Het laatste scenario is de boeken neerleggen, hoe verschrikkelijk dat ook is".

Het restaurant heeft erg te leiden onder de crisis, mensen spenderen minder geld aan klassezaken. In het begin zat de Matizze alle dagen stamp vol maar sinds deze zomer is dat een pak minder geworden. Na haar scheiding met David vielen er ook enkele lijken uit de kast. "Onbetaalde facturen en zo. Ik dacht dat David en ik een mooie overeenkomst hadden afgesloten over de overname, maar nu blijkt dat ik veel te na´ef ben gewest".

Na het vertrek van David uit de Matizze begon Linz het restaurant te bekijken als haar kindje. "Ik kon het niet over mijn hart krijgen om de zaak over te dragen, ik heb nog nooit zo hard gewerkt. Ik ben letterlijk door de hel gegaan en heb alles op alles gezet. Jammer genoeg heb ik daarbij over het hoofd gezien dat ik niet altijd alles alleen kan doen, ik ben nu eenmaal iemand die alles alleen wil kunnen en doen, en dat was fout van mij".

Afgelopen zomer werd er nog flink wat geld gestoken in een mooi terras, maar die hebben Lins problemen alleen maar vergroot. Het terras kon veel te laat in gebruik worden genomen dankzij een late aannemer. "Het was al midden juli toen de werken pas klaar waren, en toen was amper iemand op de hoogte dat de Matizze een terras had".

En wat als de Matizze binnenkort zijn deuren moet sluiten? "Dan ben ik alles kwijt, dat meen ik. Dat doet zeer, want ik heb Úcht mijn best gedaan om van Matizze een bloeiende zaak te maken. Nog steeds denk ik dat de zaak toekomst heeft, maar voor mij eindigt dit verhaal op een allesbehalve fraaie manier. Ik zal zelfs mijn auto kwijt zijn als ik stop, en om de kwatongen voor te zijn, ik heb geen zwart geld. In mijn appartement staan alleen spullen uit de Ikea. Dat zegt genoeg denk ik.

Los van haar toekomst met restaurant Matizze ziet Lins het toch nog zitten. "Ik weet dat ik gelukkig zal zijn met Evi. Voor de rest wacht mij nu het grote onbekende. Misschien ga ik een opleiding volgen om massages en dergelijke te geven. Hoe er ondertussen brood op de plank moet komen weet ik nog niet, ik vermoed dat ik geen eens kan gaan stempelen. Het is zo spijtig dat het zo is gelopen, maar ondertussen is mijn leven toch weer mooier geworden. Ik ben Evi eventjes kwijt geweest, en was mezelf ook helemaal verloren, maar ondertussen zijn we weer samen en gaat alles wonderwel erg goed. Het gehele verhaal kan je lezen in de nieuwe Dag Allemaal van dinsdag 5 Januari 2010Bron: Dag Allemaal.

Dit bericht is gepost op 05 January, 2010 en 4844 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 


Buitenlands nieuws

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 


Showbizz & Sport

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.