Je leest:

Vader van Marco uit de Designers noemde homo's des duivels.In het televisieprogramma De Designers valt de flamboyante Marco, 25, op door zijn excentriek uiterlijk Ún zijn gedrevenheid. In weekblad Dag Allemaal laat de aankomende ster weten dat hij graag zou trouwen met zijn vriend. Zijn vader had hem liever als priester gezien, tekenen, mode en homo zijn was voor zijn vader des duivels.

De 25-jarige Marco Stefano Pintus werd geboren in Nederland uit een Portugese mama en een Italiaanse papa, hij heeft twee broers en woont nu in Bilzen (Limburg) en noemt zichzelf een Europeaan. Sinds kort woont hij samen met zijn vriend Michael. In weekblad Dag Allemaal vertelt hij over zijn verschrikkelijke jeugd.

Marco mocht van vader niet tekenen en een deelname aan het programma zou hij al helemaal niet zien zitten. "Als kleine jongen was ik al gefascineerd door prinsessen in sprookjes, ik tekende ze altijd met bombastische jurken aan. Mijn vader vond dat maar niets, tekenen en mode was voor hem iets van de duivel. Maar op dat vlak was hij erg hypocriet, want hij was zelf verzot op kleren van Dolce & Gabbana". Later zag een lerares zijn tekeningen en op haar aanraden volgde hij een modeopleiding.

Zijn elf jaar oudere vriend Michel zag in het begin zijn deelname niet goed zitten. "Ik was lang etalagist voor Benneton, ik werkte in de Benelux maar was die job spuugzat. Toch kwam het hard aan dat ik door de crisis mijn werk verloor. Michel drong erop aan snel ander werk te vinden, maar toen werd ik gevraagd voor de Designers.

Pintus beschouwd zijn deelname aan het programma nu al als een persoonlijke overwinning, want hij blikt terug op een allesbehalve makkelijke jeugd. Zijn vader, die van Italiaanse afkomst is, had voor hem een toekomst als priester op het oog. Vader Pintus was erg streng, zijn wil was wet en hij was zeer fanatiek in zijn geloof. "En bijna een fascist, elke dag moest ik naar de kerk en werd ik verplicht om vijf tot tien keer te bidden. Ik moest mij ook in alle omstandigheden onderdanig gedragen en altijd braaf gehoorzamen".

Toen Marco dertien was gingen zijn ouders uitelkaar, een tijdje woonde hij bij zijn vader maar dat liep toen volledig verkeerd waarna hij terug bij moeder in Nederland ging wonen. "Maar mama had het moeilijk, en ik wilde haar helpen, maar ik durfde niet eens naar de bakker omdat ik van mijn vader geen contact mocht hebben met anderen. Bovendien zat ik in mijn pubertijd en besefte ik dat ik op jongens val. Dat homoseksualiteit niet strookte met de opvoeding van Marco mag snel duidelijk zijn. "Zelfs seks tussen man en vrouw was des duivels. Homoseksualiteit was gewoon een synoniem voor de eeuwige zonde. Altijd als ik 'onreine' gedachten had voelde ik mij verplicht om vergiffenis te vragen".

Marco begon een dubbelleven, wilde zijn moeder niet kwetsen. "In het begin kwam ik altijd de foute mannen tegen, die het niet goed meende en volop van mij hebben geprofiteerd. Pas op mijn achttiende durfde ik op te biechten dat ik homo ben. Voor mijn vader besta ik sindsdien niet meer, maar die man laat mij nu volledig koud. Mama is ondertussen mijn beste vriendin, ze heeft wel even moeten wennen dat ik op mannen val, maar ze had het al langer vermoed en ze accepteert mij nu zoals ik ben. Het volledige verdere verhaal kan je lezen in de nieuwe Dag Allemaal van dinsdag 5 januari 2010. Meer info over het vtm-programma: Klik hier.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 January, 2010 en 4181 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zevende West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 

CD&V politicus wil bescherming van holebi's tegen homohaat en beschuldigd Vlaams Belang van Pink washing + video.

 

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.

 


Buitenlands nieuws

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 

Ouders van holebi of transgender+ kind minder supportief dan twintig jaar geleden (+ nuttige links).

 

23 september Bisexuality Visibility Day: met welke vooroordelen hebben biseksuelen te maken.

 

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.

 


Showbizz & Sport

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.

 

Holebi & transgender winnaars op de Primetime Emmy Awards + 2 video's

 

RuPaul schrijft geschiedenis met vijfde Emmy overwinning en herdenkt Chi Chi DaVayne in speech + video.

 

Frans Belgische film met transgender thema onder vuur, maar niet waarvoor je denkt.