Ellen DeGeneres vrouw van het jaar voor...Dierenorganisatie PETA heeft haar man en vrouw van het jaar bekend gemaakt. De gelukkigen zijn comedienne en talkshowhost Ellen DeGeneres en presentator Tim Gunn.

DeGeneres is veganiste sinds 2008. Ook echtgenote Portia de Rossi deelt deze 'passie'. Op haar website legde Ellen uit waarom ze veganiste is. "Ikzelf kies er bewust voor om veganistisch door het leven te gaan. Ik heb veel geleerd over fabrieksboederijen en wreedheid ten opzichte van dieren. Ik besefte dat wat op mijn bord lag levende wezens met gevoelens waren."

Tim Gunn is creatief directeur bij het bontvrije bedrijf Liz Claiborn Inc. In zijn designprogramma 'Project Runway' moedigt hij modeontwerpers aan bewust te kiezen voor fake krokodillen- en slangenleer, vals bont en ander diervriendelijke materialen.

Volgens Ingrid Newkirk, hoofd van PETA, zijn Ellen en Tim dé personen die écht een verschil kunnenm aken om de wereld een beetje minder wreed voor dieren te maken. Peta's boodschap is dan ook niet voor niets dat dieren vriendelijk en respectvol moeten worden behandeld.

PETA is een dierenrechtenorganisatie. Het letterwoord staat letterlijk voor 'People for the Ethical Treatment of Animals' oftwel 'Mensen voor de Ethische Behandeling van Dieren'. De acties van PETA zijn vaak zeer ludiek en halen vaak de media. Meer info over peta: Klik hier.

Eerder kon je bij ons lezen:
Ellen en Portia volgen veganistisch dieet.
Geen kindjes voor Ellen en Portia.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 January, 2010 en 3855 keer gelezen.