Amsterdam krijgt homo lesbi huwelijksbeurs in 2010.Amsterdam: Op Valentijnsdag gaat de eerste trouwbeurs voor homo's en lesbiennes door in de Nederlandse hoofdstad. Organisator Marguerite de Wit organiseert al jaren trouwbeurzen, maar merkte dat de drempel voor homo's en lesbiennes te hoog is om daar naar toe te gaan. Vandaar op 14 februari een beurs voor trouwlustige koppels van hetzelfde geslacht.

Vijftig standhouders zullen zich presenteren in de Westergasfabriek. Op trouwbeurzen is alles gericht op mannen en vrouwen, maar op de homotrouwbeurs zijn bijvoorbeeld bij elkaar passende jurken en ringen voor twee vrouwen of twee mannen te zien.

Op 13 februari, de dag voorafgaand aan Gay Bride, zal een VIP-party plaatsvinden in de Westergasfabriek. Hiervoor wordt heel getrouwd gay-Nederland uitgenodigd. Zij kunnen zich gratis toegang tot de party verschaffen door in hun trouwkostuum en met trouwboekje te verschijnen. Tijdens dit feest zal Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant en groot voorvechter van het homohuwelijk, een huwelijk voltrekken.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 January, 2010 en 4983 keer gelezen.