NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Anja Rens, zus van Yasmine blikt terug op een zwart jaar.Die lege plaats aan de eettafel, gewoon ondraaglijk!!! Aan het woord Anja Rens, de zus van de op 25 juni overleden presentatrice en zangeres Yasmine (foto). Anja blikt terug en vooruit aan het einde van een zwart jaar.

Voor de familie van Yasmine was 2009 een zwart jaar. Op 25 juni 2009 stapte de 37-jarige zangeres en presentatrice zelf uit het leven. De eindejaarsdagen zijn voor de twee zussen en voor de ouders, dan ook eerder een kwelling dan een feestperiode.

Zus Anja, 46, doet in weekblad Dag Allemaal haar verhaal. Voor het eerst dit jaar keek Anja niet uit naar Kerstmis. Volgens haar was kerstavond bij haar en de familie altijd een enorm gezellig gebeuren, en Yasmine zorgde er altijd voor dat ze die avond niet moest optreden. Kerstmis was altijd heilig voor de familie Rens, ook Yamine genoot ervan. Maar dit jaar was het anders.

"Die lege plaats aan de feesttafel. Dat is gewoonweg ondraaglijk. We dachten eerst om gewoon géén feest te houden. Maar uiteindelijk hebben wij onze moed toch bij elkaar geraapt en gezegd: 'Kom, we doen het toch'. Kerst was dit jaar helemaal anders. Het is de gewoonte dat iedereen een gerecht maakt, Yasmine koos altijd voor het makkelijkste, het dessert bijvoorbeeld. Ja, zus Yasmine was nu eenmaal geen keukenprinses en dat vonden de zussen best grappig.

Het is nog altijd moeilijk om de dood van Yasmine een plaats te geven. "Vroeger draaide ik Hildes (Yasmine's echte naam) vrij frequent, zelfs bij het poetsen. Maar tot hiertoe lukt mij dat niet meer. Wanneer ik haar op de radio hoor moet die uit, want ik kan het nog niet aan."

Een aantal liedjes van Yasmine hebben dan ook een totaal andere betekenis gekregen voor Anja. "Ik was zo graag bij jou gebleven, uit haar beginperiode bijvoorbeeld. Dat liedje, die tekst...Da's vreselijk als ik dat nu hoor. Die tekst is helemaal op Hilde van toepassing hé. Veel mensen twijfelen, ook als zangeres en presentatrice. Mijn zus is toen in een neerwaartse spiraal beland. Jammer genoeg hebben wij dat onderschat. We wisten dat ze depressief was maar ik had nooit verwacht dat ze zelfmoord zou plegen. Ondanks haar verdriet hield ze zich vast aan haar werk, ze wilde blijven functioneren. Maar op het einde vond ze zichzelf niet eens meer een goede zangeres. Zelfs haar karakter trok ze in twijfel. Hilde vond zichzelf egoïstisch. Allez, komaan. Dan zei ik. Maar Hilde toch, ge hebt zoveel gegeven aan andere mensen." Dat Yasmine voor veel mensen iets betekende bleek uit de vele post die moeder Rens kreeg.

Uit de laatste gesprekken die Yasmine met familie of vrienden had blijkt dat ze erg down was. De gesprekken drongen niet meer tot haar door. "Vaak waren we over onderwerpen bezig en begon zij daar een uur later opnieuw over. Ik hoor dat ook van andere mensen nu. Er zijn veel vrienden en vriendinnen van haar die mij ook willen spreken. Ik wil dat allemaal rustig aan doen."

Moeder Rens gaat vaak naar het kerkhof, Anja niet. "Ik kan dat niet aan, vooral niet omdat ik er nooit alleen ben. Maar mama wél ze vindt troost bij de mensen die ze daar tegenkomt. Maar op sommige dagen is het te zwaar voor haar om telkens opnieuw het verhaal te doen." Veel mensen vinden de weg naar het kerkhof. "Ja, Hildes urne bevindt zich redelijk achteraan op het kerkhof, zo echt een beetje in de natuur. Er staat zelfs een bankje voor. Wél, dagelijks zitten er vele fans bij haar graf. Ik ben er enkele keren geweest, in de hoop er eens alleen te zijn, maar dat is onmogelijk. Mama Rens is gebroken en zegt vaak: 'Voor mij hoeft het allemaal niet meer'.

Vader Rens is vooral boos. "Ik denk dat hij verder staat in het verwerkingsproces. Hij kan niet begrijpen dat iemand zo jong en met zoveel talent een einde aan haar leven heeft kunnen maken voor iemand anders. Omdat zij zo ongelukkig was na haar liefdesbreuk. Papa is al wat ouder. Hij zou nog kunnen begrijpen dat hij zijn dochter verloren was door een zware ziekte. Maar nu snapt hij er niets van."

Hoe blikt Anja terug op het massale medeleven na het overlijden van haar zus? "Als Hilde niet bekend was geweest,
hadden wij ons verdriet wat discreter kunnen verwerken. Ik had nooit verwacht dat er zoveel volk aan haar uitvaart zou komen. Weet je, dat is allemaal nogal dubbel. Ik zeg het al van in het begin, het is net alsof mijn zus een beetje een tweede Ann Christy is geworden. Ze wilde herinnerd worden als zangeres, en dat is gelukt."

Een half jaar na haar dood is Yasmine zeker nog niet vergeten. "Mijn moeder krijgt nu met de feestdagen opnieuw veel post. Sinds de dood van Hilde heeft ze al gigantisch veel brieven ontvangen. Ik heb die nog niet kunnen lezen, maar al die reacties helpen mama wel om zich recht te houden. Zij kreeg onder meer post van mensen die ook een kind hebben verloren. Mijn vader vindt daar geen troost in, ons ma wel."

Opgelet dit is niet het volledige verhaal uit Dag Allemaal, meer kan je lezen in de uitgave van 29 december vanaf bladzijde 16 tot bladzijde 20, inclusief met vele foto's.

Eerder kon je bij ons lezen:
Het Google-jaar van Yasmine
Anja Rens plant eerbetoon voor overleden zus Yasmine.


Bron: Dag Allemaal en holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 December, 2009 en 6133 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 november 2019 - Vive La Femme
22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 

Belgie moet ontwikkelingssteun herbekijken inzake mogelijke invoering doodstraf holebi's in Oeganda.

 

Belgische top voetbal scheidsrechter komt uit de kast + lijstje andere Belg scheidsrechters & prof voetballers.

 


Buitenlands nieuws

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.

 

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 

Aantal zelfmoorden onder homo's en lesbiennes daalt met dank aan legalisatie homohuwelijk.

 

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 

In dit land worden holebi's, transgenders, feministen en atheïsten geclassificeerd als extremisten.

 

Reclame video vertelt in 2 minuten lesbische love story die gaat over 30 jaar.

 

Frisdrankmerk komt met pro holebi transgender en dragqueen video in Argentinië.

 


Showbizz nieuws

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.

 

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.