Gentse gevangene verzint verkrachting door homo celgenoot.Gent: Ex-gedetineerde Pierre D is zopas vrijgesproken nadat hij door een voormalig celgenoot werd beschuldigd van verkrachting. "Er is nergens bewijs van geweld of bedreiging gevonden", zei de advocaat van de beklaagde.

De feiten deden zich voor in de gevangenis van Gent waar Pierre D een zoveelste straf uitzat. De man is gespecialiseerd in kleine diefstallen waarbij hij meermaals tegen de arm der wet liep. Bij zijn laatste verblijf in de gevangenis moest hij een cel delen met twee andere mannen, ťťn van hen diende enkele maanden terug een klacht in wegens verkrachting. De tweede celgenoot diende eerder ook een klacht in wegens verkrachting, maar trok die in toen bleek dat het slachtoffer het tot een rechtszaak zou laten komen.

Van in het begin waren er twijfels over het verhaal van de verkrachting, ook omdat het vermeende slachtoffer de reputatie heeft ongegronde klachten in te dienen, maar het Openbaar Ministerie vroeg toch een celstraf van acht maanden. En toen klonk het nog: "Nergens is bewezen dat de feiten, die door Pierre D zijn toegegeven, met wederzijdse toestemming zijn gebeurd. Ook in de gevangenis gelden waarden en normen".

Het is inderdaad zo dat Pierre D homo is. Maar zijn advocaat, Michiel Beek, is er van overtuigd dat zijn cliŽnt niets verkeerd heeft gedaan. "Er is nergens enig bewijs gevonden dat mijn cliŽnt geweld of bedreigingen heeft gebruikt. Hij is homo en ja, er zijn daar seksuele handelingen gebeurd, maar dit was duidelijk een vorm van gevangenisprostitutie. Sommige gedetineerden bieden hun lichaam aan in ruil voor bepaalde goederen. Je kan daar je vragen bij hebben, maar het is niet verboden. Buiten de celmuren moet een prostituť toch ook geen klacht indienen wegens aanranding?".

Eerder kon je bij ons lezen:
Eerste homohuwelijk in Belgische gevangenis.

Bron: hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 10 December, 2009 en 3354 keer gelezen.