Lesbisch koppel beter dan hetero koppel voor kinderen.UK: Een lesbisch koppel is beter voor de opvoeding van kinderen dan een heteroseksueel koppel. Vaders kunnen dus volledig uit de opvoeding van kinderen verdwijnen, want lesbische koppels vormen betere ouders dan een man en een vrouw. Dat zegt althans Stephen Scott, gerenommeerd onderzoeksdirecteur verbonden aan de National Academy for Parenting Practioners.

Scott stelt dat kinderen van lesbische koppels een zeer bewuste keuze zijn en stemmen lesbiennes hun leven veel meer af op het ouderschap dan heteroseksuele koppels, vooral omdat kinderen niet spontaan komen, want lesbiennes moeten immers op zoek naar een spermadonor. En vaak gaan daar ook vele bezinnings momenten en discussies aan vooraf, en dit integenstelling tot hetero koppels.

De uitspraken van Scott werden gedaan tijdens een lezing voor de Engelse denktank Demos. Zijn citaten werden opgetekend door de Daily Telegraph. Scott wees erop dat onderzoek eveneens aantoont dat kinderen met lesbische ouders níet vaker homoseksueel worden dan kinderen uit heteroseksuele stellen. En uit een ander Brits onderzoek blijkt dat één op elke drie Britten een homo- of lesbiennekoppel als evenwaardig beschouwen aan een heterokoppel wanneer het om de opvoeding van kinderen gaat.

Maar belangengroepen die opkomen voor de rechten van de vader zijn niet blij met Scotts uitspraken, sterker nog ze zijn verbouwereerd. ‘Vaders spelen een belangrijke rol in het familieleven en kinderen hebben het recht te weten wie hun biologische vader is,' Aldus Jon Davies van de Families Need Fathers organisatie.

Mee praten over homo en lesbisch ouderschap: Klik hier
Meer lezen over ho le bi onderzoek: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Studie over hetero, homo, lesbi en eenoudergezinnen.
Amerika: 22 jaar lang onderzoek naar lesbisch ouderschap, de resultaten.


Bron: express.be

Dit bericht is gepost op 16 November, 2009 en 4208 keer gelezen.