Rechtszaak tegen Leuvens homo koppeltje dat wilde trouwen.Leuven: Vandaag is het proces begonnen tegen een homo koppeltje en een vrouw die beschuldigd worden van valsheid in geschriften. Een van beide mannen komt uit een moslim land waar homoseksualiteit strafbaar is. Het homo koppeltje wilde daarom trouwen in ons landje.

Om geen argwaan te wekken bij de autoriteiten van zijn geboorteland, liet de buitenlandse partner daar uitschijnen dat hij in BelgiŽ met een vrouw zou trouwen. Volgens het homo koppeltje en de vrouw was iedereen daarvan in BelgiŽ op de hoogte, ook de bepaalde instanties.

Het homo koppeltje wil anoniem blijven, omdat ze bang zijn voor repressies. Ze leerden elkaar kennen in 2005 in het Noord-Afrikaanse geboorteland van een van hen. Om met elkaar te kunnen trouwen in ons landje hadden ze daarvoor de toelating nodig van dat land. En daarom stelden ze een vals document op, waarin de vrouw, een vriendin van het homo koppeltje, verklaarde dat zij met de man zou trouwen.

Ondanks het feit dat ze het document uiteindelijk niet gebruikten, worden de drie toch beschuldigd van valsheid in geschrifte. Volgens de advocaat van de vrouw kan daar nochtans geen sprake van zijn en is er in geen geval kwaad opzet in het spel. Volgens de Leuvense beklaagde konden ze niet anders dan op die manier te werk gaan. Zolang de zaak loopt, kan het parket niet reageren. De uitspraak volgt later.


Bron: robnet.be

Dit bericht is gepost op 06 November, 2009 en 2108 keer gelezen.