18-jarige Antwerpse vermoord omdat ze lesbisch was.Antwerpen: De dood van de Marokkaanse Laila Achichi, 18 (foto), is dan toch geen ongeval. Een verdachte zit inmiddels in de cel. Hij veroorzaakte allicht de ernstige brandwonden waaraan het meisje overleed. Reden van de aanval, Laila was lesbisch.

De 18-jarige Laila bezweek op 10 oktober aan ernstige brandwonden. Ze werd die dag in het huis in de Maasstraat in de Antwerpse wijk Dam, waar ze met haar familie woonde, gevonden met derdegraads brandwonden. Reanimatie mocht niet meer baten.

Al snel was duidelijk dat het niet om zelfmoord ging. Moord (of doodslag) of een ongeval b leven over als pistes. Maar al vanaf dag één doken massa's geruchten op. De versies liepen uiteen, van in brand gestoken bij een duiveluitdrijving over en ongeluk in de badkamer tot een elektrische schok van een waterkoker.

Inmiddels is er meer duidelijkheid. In dit onderzoek besliste de Antwerpse raadkamer gisteren een verdachte een maand langer aan te houden. Dat gebeurt als er voldoende aanwijzingen (of bewijzen) tegen iemand zijn, of als er nog bijkomend onderzoek moet worden verricht. Dat er een verdachte is, wil alleszins zeggen dat de dood van Laila zeker geen ongeval was, én dus moord en/of doodslag.

Al naargelang van de Marokkaanse bron varieert de leeftijd van de verdachte tussen de 20 en 25 jaar. Zeker is dat hij al enkele maanden illegaal in Antwerpen verblijft. Eerder zou hij in de VS, Afghanistan en het Midden Oosten hebben vertoefd. Hij werkte in een van de Antwerpse moskeeën. "Daar waste hij de lichamen van overleden moslims voor hun repatriëring naar Marokko," volgens de ene. "Hij speelde ook graag iman, maar hij was er geen," stelde een andere.

De verdachte zou Laila hebben onderworpen aan een of ander ritueel. Een duiveluitdrijving? Een reiniging? Feit is dat hij behoorlijk drastisch te werk is gegaan. De ene houdt het op 'voodooachtige taferelen', de andere op 'middeleeuwse praktijken met vuur en een giftige vloeistof'. Maar waarom precies? Wegens de lesbische geaardheid van Laila, dondert het binnen de Marokkaanse gemeenschap.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: veel moslim homo's leiden dubbelleven.
Opnieuw homo vermoord in Marokko.
Amsterdam: hetero broers slachtoffer van homofobe moslim.

Bron: gva.

Dit bericht is gepost op 28 October, 2009 en 5957 keer gelezen.