Antwerpse holebi's dagen hetero's uit.Zoals je recent bij ons kon lezen gaan weldra Dé AntwerpGames van start, het internationale holebi-sporttornooi van Active Company vzw. Vandaag laat de organisatie weten de deuren open te zetten voor hetero's.

Waarom een holebi sporttornooi? Active Company wil met de AntwerpGames de beeldvorming over holebi’s in de maatschappij en vooral in de sportwereld positief bijstellen. En daarom organiseren ze op zaterdag 31 oktober een holebi-sporttornooi, waarbij dus ook hetero's zijn uitgenodigd die bv actief zijn in het reguliere sportcircuit van Vlaanderen.

Paradepaardje binnen de AntwerpGames is het zwemtornooi dat opgenomen is in het aanwezigheidscriterium van de Vlaamse Zwemfederatie.

Het weekend van 31 oktober – 1 november zullen 700 atleten uit heel Europa naar Antwerpen afzakken. De best vertegenwoordigde landen zijn: Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Tsjechië en Italië.

Bovenop die 700 sporters verwelkomt Active Company ook de deelnemers uit het reguliere sportcircuit. In juni kopte voetbalmagazine nog: “70% van de topvoetballers heeft problemen met homo’s in hun club”. Active Company bewijst dat het echt wel anders kan!

Active Company Vlaanderens grootste holebisportclub met meer dan 400 leden. Wekelijks organiseert de vzw meer dan 13 vaste activiteiten in en rond de stad Antwerpen. Onze missie is: actieve sport & ontspanning voor holebi’s en hun vrienden. Onze activiteiten zijn: badminton, ballroom dansen, conditiegym, fietsen, hiking, koor, nordic walking, tennis, voetbal, volleybal, worstelen, yoga en zwemmen.

Active Company is een ervaren tornooiorganisator:
2002: Safarigames
2005: Halloweentornooi (10-jarig bestaan van de club)
2007: EuroGames
2009: AntwerpGames
2013: World Outgames

Programma in het kort:
Op zaterdag 31 oktober zijn de tornooien en is er nadien nog een party die wordt voorafgegaan door een Brunch. En op zondag is er nog een Brunch, een Kooroptreden en een Thé Dansant.

Meer programma, info, enz: Klik hier

Bron: email aan holebi.info van Active Company.

Dit bericht is gepost op 21 October, 2009 en 2100 keer gelezen.