Lesbisch postbode koppeltje uit Hasselt veroordeeld.Antwerpen: Nancy P. (36) en Godelieve L. (44) uit Hasselt zijn zopas door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur plus een boete van 2.750 euro. Het lesbische koppeltje maakte zich schuldig aan het op grote schaal verkopen van poststukken die ze hadden gestolen uit het sorteercentrum Antwerpen X waar ze beide werkzaam zijn.

De feiten kwamen aan het licht na een intern onderzoek van De Post. Die had tussen 2006 en 2008 maar liefst 464 klachten binnengekregen over pakketjes die niet waren aangekomen. Op 13 februari 2008 filmde een bewakingscamera hoe Nancy P. een postpakket opensneed. Ze bekende meteen dat ze samen met haar echtgenote Godelieve L. de diefstallen gepleegd had uit geldnood en ook wel voor de kick.

De buit van het lesbische koppeltje was niet mis. dvd's, juwelen, gsm's, tickets voor Rock Werchter, computerspelletjes, postzegels enz... Ze boden maar liefst 720 zaken te koop aan via de veilingsite's e-Bay en Kapaza. Tot op heden konden slechts 77 voorwerpen terug aan de benadeelden gegeven worden, waarvan de waarde op ruim 9.500 euro werd geschat. De rechtbank verklaarde dat bedrag verbeurd.

De Post had zich burgerlijke partij gesteld en kreeg één euro morele schadevergoeding en een materiële schadevergoeding van één euro provisioneel. Vier gedupeerden kregen samen 411 euro in totaal.

Eerder kon je bij ons lezen:
Lesbisch koppel uit Hasselt gaat criminele toer op.
Lesbisch taartmoord koppel deed eerder al moordpoging.


Bron: hln.

Dit bericht is gepost op 15 October, 2009 en 2220 keer gelezen.