De Holebifoon krijgt een bekende Peter.Naar aanleiding van de Internationale coming-outdag vestigt Çavaria de aandacht op de werking van de Holebifoon. Filmmaker en performer Lieven Debrauwer heeft het peterschap voor de Holebifoon aanvaard.

Op zondag 11 oktober is het 'International Coming Out Day'. Overal worden holebi's die nog in de kast zitten, aangemoedigd die dag uit de kast te komen. Coming Out Day werd voor het eerst in 1988 in de Verenigde Staten gehouden.

Çavaria (de voormalige Holebifederatie) grijpt deze dag aan om de aandacht te vestigen op de Holebifoon. Deze hulplijn helpt holebi's (ondermeer) in hun coming-out door hen met raad en een luisterend oor bij te staan. Het is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebi's. Er is wel degelijk nood aan dergelijke hulpverlening: naar aanleiding van de dood van Yasmine kreeg de Holebifoon tientallen extra oproepen binnen. Çavaria wijst er ook op dat de Holebifoon nauwelijks middelen van de overheid krijgt. In tegenstelling tot de meeste andere hulplijnen wordt de Holebifoon zo goed als niet gesubsidieerd.

De Holebifoon heeft nu een peter: Filmmaker Lieven Debrauwer (Pauline en Paulette, Confituur...) Hij heeft het peterschap aanvaard omdat hij uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het is dat holebi's geholpen worden bij hun coming-out. Lieven zal op donderdag 8 oktober symbolisch voor de Holebifoon komen werken. Daarna zal hij antwoorden op vragen van de pers. Afspraak om 14u in de kantoren van Çavaria, Kammerstraat 22, Gent.

Praktische informatie over de Holebifoon:
De Holebifoon is een initiatief van Çavaria. Het is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebi's. Je kan er informatie vragen of je verhaal doen. Je kan ook een mail sturen naar vragen@holebifoon.be of chatten via de Holebifoon-website. Bellen kan op maandag en donderdag van 18u tot 22u en op woensdag van 14u tot 22u (behalve op feestdagen). Chatten kan op woensdag van 18u tot 22u (niet op feestdagen). Bellen kan gratis op het nummer 0800-99 533 en Chatten via www.holebifoon.be


Bron: Email van Çavaria aan holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 October, 2009 en 3148 keer gelezen.