Onderzoek over holebi en eenoudergezinnen.Verenigde Staten: Uit een groot onderzoek blijkt dat een traditioneel gezin, bestaande uit kinderen met een vader en een moeder, niet beter scoren dan eenoudergezinnen of homo- of lesbische gezinnen. De werkelijk belangrijke factor blijkt stabiliteit.

Het onderzoek toont aan dat de veronderstelling dat het traditionele gezin beter is voor kinderen dan de andere gezinnen niet juist is. Wel blijkt er een invloed te zijn wanneer een ouder een nieuwe partner krijgt of wanneer een eenouder aan een relatie begint.

Daarbij adviseert het onderzoek alleenstaande ouders goed na te denken voor ze met hun partner gaan samenwonen of trouwen. Tenzij, men zeker is dat je als koppel zal slagen, anders is het volgens de onderzoekster beter dan je als alleenstaande ouder niet gaat samenwonen. Omdat veranderingen in de familie kinderen zwaar zou vallen.

Daarnaast is wat men al langer vermoede, nu wetenschappelijk aangetoond, dat een scheiding altijd negatieve gevolgen heeft voor de schoolresultaten en het gedrag van het kind of de kinderen. Volgens de onderzoekster suggereren de resultaten dat stabiliteit het belangrijkste is voor veel kinderen. Daarbij maakt het niet uit of kinderen opgroeien in een traditioneel gezin of in een eenouder of homo- of lesbisch gezin.

Het onderzoek werd gedaan door wetenschapper Claire Kamp Dush. Ze is werkzaam aan de universiteit van Ohio. En onderzocht voor dit onderzoek ruim vijfduizend moeders en meer dan 11.000 kinderen.Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 07 September, 2009 en 6248 keer gelezen.