Meester-decorateur Pieter Porters en vriend david uit elkaar.Pieter Porters, 40 (foto), en zijn vriend David Viktor, 28, zijn na iets meer dan vier jaar uitelkaar. De meester-decorateur, bekend van onder andere Vitaya, belandde daarbij in een zeer donkere periode van zijn leven, en kon daarover voor het eerst praten. Dat deed hij in de Dag Allemaal van 1 september, een samenvatting:

Porters is een beroemd decorateur met tijdloze interieurs, dik geknopte rozen in sfeervolle kamers, en een adembenemend pand in Antwerpen waar hij zijn toonzaal heeft. Vijf jaar geleden leerde hij David kennen. Een donkere jongeman die van dag één zijn hart won. Pieter werd aangetrokken door david's uitstraling en intelligentie, maar ook zijn stijl en klasse deden zijn hartje smelten.

David, die financiën studeerde, vond een baan in het buitenland. Eerst in Nederland, later in Londen. De afstand was volgens Pieter een hele uitdaging. "Moeilijk, dat beseften we wel, maar niet onoverkomelijk. Maar op de duur zagen we elkaar nog maar één keer per maand. Spanningen liepen op. Uit elkaar gaan was voor ons alle twee de enige oplossing.

Maar David had de deur nog niet achter zich dichtgetrokken of Pieter stortte in. Ondanks het internationale succes, hij verkocht meer dan 200.000 boeken, haalde goud met romantische cd's en richtte de mooiste hotels ter wereld in, voelde de meester-decorateur zich opeens de eenzaamste mens ter wereld.

"Van de ene op de andere dag sloot ik mij af van mijn omgeving. Tegen mijn natuur in, want normaal word ik ziek van alleen zijn. Maar overal waar ik kwam, werd ik overstelpt met vragen over David. En dat terwijl ik alles nog aan het verwerken was."

Pieter draagt sinds toen geen pet meer. Omdat je nood hebt aan anonimiteit? Vraagt Dag Allemaal. "Inderdaad, het is een manier om het verdriet te vergeten en die lastige vragen te vermijden. Zonder hoofddeksel word ik minder snel herkend. En dan meer met rust gelaten. Verder verteld Porters dat David zijn grote liefde was. Hij wilde er zelfs kinderen mee.

Velen verliezen zich in drank of andere middelen. Kwam jij in de verleiding, vraagt Dag Allemaal. "Ik ben verre van naïef wat dat betreft. Ik weet wat er te koop is en moet toegeven dat ik van heel wat dingen heb geproefd. Dus ja, ook ik heb mij wel eens laten gaan. Zij het kort en nooit en plein publique. Gelukkig was er altijd één constante: mijn klanten, mijn winkel en mijn werk. Daar heb ik mij, soms met de moed der wanhoop aan opgetrokken".

Daarnaast vertelt Pieter dat hij best wel veel gehuild heeft om het verlies van David. Dat hij opgroeide in een lieflijk piepklein Limburgs dorpje en dat pas in Antwerpen zijn liefdesleven vorm kreeg. Met zijn ex-vriendjes heeft hij nog goede contacten. De meester-decorateur is niet jaloers en valt naar eigen zeggen op twee uitersten van type mannen.

"Ik val voor twee uitersten. Aan de ene kant het zorgzame type dat me alle huishoudelijke en andere privé beslommeringen ontneemt. Die toeziet op poetsdame en klusjesman, die een prinsje is in de keuken en in bed. Maar ook de hardwerkende carrière man trekt me aan. Een kerel die ervoor gaat en mij aansteekt met zijn gedrevenheid en enthousiasme. David was, en is, van het laatste soort."

Dit is slechts een klein deel van het gehele artikel uit Dag Allemaal. Je kan alles nalezen in de Dag Allemaal van 1 september 2009.

Website van Pieter Porters: Klik hier


Bron: Dag Allemaal en holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 September, 2009 en 17231 keer gelezen.