Familiedag voor homo's en lesbiennes mét kids.Persbericht:
Holebiouders organiseren familiedag:


't Kwadraat, de Antwerpse vereniging voor homo en lesbische ouders en hun kinderen, tovert het cultureel centrum Luchtbal in Antwerpen om tot een kinderparadijs op zaterdag 19 september 2009. Daarmee wil de organisatie kinderen uit holebigezinnen een leuke dag bezorgen, maar ook hun familie de kans geven om elkaar te ontmoeten.

De vereniging nodigt namelijk niet alleen homo en lesbische koppels met hun kinderen uit, maar ook alle grootouders, tantes, ooms, nichtjes, neefjes,… zijn welkom. “Vlaanderen telt steeds meer holebi-gezinnen,” legt coördinator Moniek Fransen de noodzaak van het initiatief uit, “maar die gezinnen komen elkaar zelden zomaar tegen. Vanuit de holebi-beweging is er veel vraag naar dit soort ontmoetingsdagen.”

De familiedag gaat voor een ontspannen sfeer. Van 14 tot 17 uur serveert ’t Kwadraat pannenkoeken en popcorn en kunnen de kinderen zich uitleven op een springkasteel, met gezelschapsspelletjes, bij een grimeur of tijdens een heuse kinderdisco. Voor de ouders en familieleden is er een tombola en natuurlijk biedt de familiedag hen de unieke kans elkaar beter te leren kennen bij een hapje en een drankje.

’t Kwadraat is sinds een goed jaar actief en wil homo en lesbische gezinnen positioneren als evenwaardig equivalent voor heterogezinnen binnen onze samenleving. Kinderen van lesbiennes en homo's ontdekken op zo’n familiedag bijvoorbeeld dat ze helemaal niet zo anders zijn en ook de volwassen familieleden hebben de kans om ervaringen te delen met gelijkaardige families.

Bovendien kunnen ook wensouders bij ’t Kwadraat terecht voor concrete informatie en tips. Koppels die nog in het droomstadium zitten, hebben ook veel vragen, zo weet de vereniging. De ontmoetingsdagen zoals deze familiedag en de Mamoesdag, maar ook de info-avonden en sensibiliseringsacties staan voor hen open.

Praktische info:
Familiedag van ’t Kwadraat
Zaterdag 19 september 2009
van 14 tot 17 uur
in CC De Luchtbal,
Columbiastraat 110 in 2030 Antwerpen.
Meer informatie Klik hier
of via Email: info@tkwadraat.be.

’t Kwadraat is een vereniging voor en door holebigezinnen. Met ontmoetingsdagen, infoavonden en sensibiliseringsacties wil ’t Kwadraat juiste informatie, ervaringskennis en ontspanning bieden aan wensouders, holebiouders, hun families en professionals zoals Kind en Gezin, de mutualiteiten, artsen, scholen, enz. ’t Kwadraat is verbonden aan Het Roze Huis-Antwerpen en Çavaria.

De activiteit vindt bovendien plaats in het kader van het ‘Gelijke Ouders’-project dat ’t Kwadraat samen met Het Roze Huis uitvoert, met steun van de Vlaamse overheid (Gelijke Kansen).

Eerder kon je bij ons lezen:
't Kwadraat voor holebi's met kids of kinderwens.


Bron: Email aan holebi.info van 't Kwadraat.

Dit bericht is gepost op 01 September, 2009 en 2076 keer gelezen.