Moeder en zus van Yasmine praten vrijuit.De tragische veel te vroege dood van Yasmine zal Vlaanderen nog een tijdje blijven beroeren. Tijdschrift Dag Allemaal had een gesprek met de moeder en oudste zus. Waarvan hier onder een korte weergave.

Het zal de familie Rens, Yasmine heette officieel Hilde Rens, veel deugd hebben gedaan al die sympathie en steun van fans. Maar de dood van haar dochter verwerken kost tijd, veel tijd. "Het gaat niet goed met ons," zegt de moeder van Yasmine in tranen. "Een kind verliezen is het ergste wat iemand kan overkomen, ik wens het niemand toe."

Dag Allemaal: Heel Vlaanderen leeft mee en iedereen stelt dat ze een sterke vrouw was.

"Ons Hilde was helemaal niet sterk. Iedereen heeft een verkeerd beeld van haar. Hilde was een heel fragiel meisje. Zij leek alles aan te kunnen ja, in werkelijkheid had zij een heel klein hartje.

Dag Allemaal: Had iemand zien aankomen dat het jammerlijk de verkeerde kant op ging met haar?

"Och, wij hebben zoveel met haar gepraat. Urenlang heb ik in de tuin met haar gepraat. Dan zei Hilde altijd maar dat haar hart zo'n pijn deed. 'Wanneer gaat dat stoppen mama?,' vroeg ze dan. En ik zei: 'misschien als ge wat sterker zijt,' Maar dat zat er niet in...

Op het moment dat Yasmine overleed waren haar ouders op vakantie. Hilde woonde sinds drie weken opnieuw, en na de breuk met Marianne in het ouderlijke huis. "Niemand verwachte problemen. Enkele maanden voordien dachten we nog dat haar leven terug in de plooi was gevallen. Maar dat was dus duidelijk niet zo," aldus Anita Rens.

Ook de oudste zus, Anja Rens, kan het niet bevatten. "Dit begrijpt niemand van ons. We hebben haar allemaal nog zoveel liefde gegeven. En eindeloos naar haar geluisterd. Maar het heeft allemaal niet mogen baten. Vervolgens verteld ze dat Yasmine de laatste dagen niet meer tot rust kon komen en is ze van mening dat ze, na de breuk met Marianne, veel te snel weer aan het werk is gegaan. Over Marianne zegt Anja: "Wij zijn niet kwaad op haar. Wat niet wegneemt dat dit een ongelooflijk pijnlijke situatie is.

Je kan alles verder lezen in de nieuwe Dag Allemaal van 7 Juli 2009.Bron: Dag Allemaal van 7 juli 2009.

Dit bericht is gepost op 07 July, 2009 en 11530 keer gelezen.