Martine Prenen neemt het op voor Marianne, de ex van Yasmine.Omroepster en presentatrice Martine Prenen en goede vriendin van Yasmine zegt dat ex-vriendin Marianne het verschrikkelijk zwaar heeft en vindt daarbij dat er snel een einde moet komen aan het zwartmaken van Yasmine's ex. "Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan."

De ex-vriendin van Yasmine, Marianne Dupon, kreeg de afgelopen dagen op verschillende internetsites de wind van voren van de publieke opinie. Mensen wezen met een beschuldigende vinger naar de vrouw die eind april met Yasmine brak en met wie ze samen een dochtertje heeft. Maar het overlijdensbericht in een krant (De Morgen) was duidelijk : de families maken elkaar geen verwijten. 'De families Rens, Claes, Dupon en Heuvelmans melden u met droefheid het overlijden van Hilde Rens, Yasmine.' Er staan ook twee rouwadressen : het adres van de ouders van Yasmine en dat van de ouders van Marianne.

Martine Prenen, goeie vriendin en ex-collega van Yasmine, roept dan ook op om Marianne niet langer met de vinger te wijzen. "Ze moet verder gaan als een goeie mama en moeke voor Ella Louise, het kindje dat Hilde en zij samen hadden. Ze heeft alle steun nodig", aldus Prenen.

Prenen sprak met Marianne aan de telefoon. "We hebben samen gehuild en ik heb haar heel veel sterkte gewenst. Meer kan je niet doen." Volgens haar ziet Marianne echt af van alle kritiek die nu op haar af komt. "Ze wordt aan de muur genageld omdat zij en Hilde gingen scheiden, maar dat gebeurt elke dag. Elke dag gaat er wel een koppel uit elkaar. Iedereen zou beter eens naar zichzelf kijken. Iedereen heeft al eens met iemand gebroken omdat het niet meer werkt."

Volgens Prenen hadden Marianne en Yasmine nog een goede verstandhouding. "Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Er was nog heel veel wederzijds respect en ze hadden nog veel contact met elkaar, ook omwille van Ella Louise. Er was zeker geen ruzie."

Dat Yasmine zo diep zat, heeft volgens Prenen niet alleen te maken met de liefdesbreuk. "Het zat dieper. Ze kampte ook met een depressie en een burn-out. Haar emmer was gewoon overvol." Dat het met de adoptieprocedure van Ella had te maken - Yasmine is niet haar natuurlijke moeder - is volgens Prenen ook 'zever in pakskes'.

Prenen is het lichaam van Yasmine niet gaan groeten. "Ik heb getwijfeld, maar ik wil me haar herinneren zoals ze zondag is weggegaan toen ze zei : Merciekes, ik zie je gere. Dat gevoel wil ik behouden. Haar lichaam is er nog wel, maar haar ziel zit al ergens anders."

Op de begrafenis vandaag, waar kleine Ella Louise volgens Martine Prenen niet aanwezig zal zijn, zal de presentatrice een tekst voorlezen. "Ik ga het hebben over de plezante kant van Hilde. Over hoeveel plezier we samen hebben gemaakt. Hilde was een leutige madam waar je echt heel veel mee kon lachen. Ze was een levensgenieter die graag een glas dronk met haar vrienden."

"Een liedje zingen ga ik niet doen. Ik heb Hilde ooit plechtig beloofd dat ik nooit meer zou zingen. Ik zing namelijk heel vals", glimlacht ze. "En ik ga al zeker niet "Afscheid" van Marco Borsato zingen want mijn gedweep met hem vond ze ook verschrikkelijk. Ach, Hilde en ik hebben een ongelooflijke tijd samen gehad en dat, dat is het belangrijkste."

Bron: hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 03 July, 2009 en 12825 keer gelezen.