Hasselt: Cel en boetes voor overvallers van homoparkings in het Hasseltse.Hasselt. De 22jarige K.O. uit Heusden-Zolder werd door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel. De helft van de straf is met uitstel. Hij krijgt ook een boete opgelegd van 1100 euro. De reden van deze straf is dat deze man 9 mannen had overvallen op homoparkings langs de E314, in Zonhoven en Heusden-Zolder. De man zit opgesloten in de gevangenis van Hasselt. Zijn 3 kompanen kregen lichtere straffen.

Tussen midden oktober en 11 november 2007 stopten deze jongemannen 10 keer op de homoparkings. 9 slachtoffers werden afgeperst of beroofd met geweld. De overvallers wilden meestal geld of bankkaart. Hun buit bedroeg 1800 euro. En van de slachtoffers moest zijn Volkswagen Golf afgeven. Met n van de tankkaarten haalden ze 60 euro af en met een andere gingen ze tanken. En van de slachtoffers moest zijn geld afgeven of hij zou enkele messteken in zijn lijf krijgen.

Een 24jarige uit Heusden-Zolder kreeg 12 maand effectief en een boete van 1100 euro. Hij werd herkend op de fotoprints van de bank. Een man van 29 uit Beringen en een man van 27 uit Houthalen waren betrokken bij 1 van de feiten en kregen elk 6 maanden cel met uitstel. 4 burgerlijke partijen kregen in totaal een schadevergoeding van 21.000 euro aan schadevergoedingen en rechtsplegingsvergoedingen toegekend.

Bron: Hln.be

Dit bericht is gepost op 26 June, 2009 en 2244 keer gelezen.