Antwerps lesbisch verongelukt koppeltje is onschuldigAntwerpen: Annelotte Rosseel (22) en Dana Wouters (26) reageren opgelucht op de uitspraak van de Antwerpse politierechter die oordeelde dat de meisjes geen schuld hebben aan het vreselijk verkeersongeval waarbij beide lesbische meisjes één been verloor.

Annelotte is naar eigen zeggen wel nog bang dat de tegenpartij beroep zal aantekenen tegen de uitspraak. "De rechter gaf ons gelijk. In tegenstelling tot wat de verzekering van de trucker beweerde, treft ons geen schuld. Dat is een pak van mijn hart," zegt Annelotte. "Maar ik blijf nog bang afwachten want de tegenpartij heeft nog twee weken de tijd om beroep aan te tekenen tegen het vonnis. Pas als die twee weken voorbij zijn, kan ik écht blij zijn.

Annelotte Rosseel (22) en Dana Wouters (26) verloren op 3 juni 2008 elk een been bij een dramatisch ongeval op de Groenendaallaan in Merksem. Het ging daarbij om een dodehoekongeval. Ondertussen liep de relatie tussen de twee op de klippen. "We spraken elkaar een tijd niet, maar nu zijn we opnieuw gewoon bevriend. Het helpt dat we met elkaar kunnen praten over het ongeval," aldus Annelotte.

De rechter kende de ex-geliefden een voorlopige schadevergoeding toe van 50.000 euro. "Dat lijkt veel, maar in onze situatie is het dat niet zo. We moeten allebei heel wat ziekenhuiskosten betalen." Annelotte sloot daar zelfs al een afbetalingsplan voor af. 'In de eerste plaats is dat voorschot enorm belangrijk', zegt ze.

Twee weken geleden moesten de meisjes immers hun C-Leg teruggeven, een hoogtechnologische en dure prothese die het stappen vergemakkelijkt. Sindsdien hebben beide meisjes opnieuw hun vorige 'gewone" prothese. Voor Annelotte een zwaardere klap. "Want mijn oude prothese haalde telkens mijn littekens open. Maar gelukkig kunnen we nu opnieuw elk de dure C-leg betalen. Het geeft hoop om te revalideren. De dokter zegt dat als ik mij er volledig op toeleg, ik opnieuw probleemloos zal kunnen stappen tegen 2010. Maar ik moet wel nog enkele operaties ondergaan om de littekens weg te werken, ook aan mijn zogenaamde goede been."

Annelotte gaat verder: "Bij het ongeval werd namelijk mijn goede knie zwaar geraakt, daar ondervind ik nog steeds last van. De revalidatie komt nu op de eerste plaats. Over mijn toekomst heb ik nog niet veel nagedacht. Weer probleemloos kunnen wandelen is mijn eerste doel. Ik werkte als verkoopster, misschien kan ik ooit weer een vergelijkbare job uitoefenen." Naar eigen zeggen wisselt Annelotte de goede dagen met de slechte af. "Vorige week was het ongeval precies een jaar geleden. Mentaal is dat zwaar. Dan denk ik aan de dingen die ik vandaag niet meer kan. Ik danste graag, ik reed graag met de brommer, zelfs spontaan uit bed stappen lukt me nu niet meer. Ik heb altijd een prothese of een rolstoel nodig", zucht Annelotte.

Eerder kon je bij ons lezen:
Antwerpse Lesbische meisjes moeten kunstbeen afgeven.


Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 10 June, 2009 en 2749 keer gelezen.