Denemarken: Kinderen van lesbiennes minder snel geestelijk ziek.Denemarken. De uitdagingen waar homoseksuele ouders zich dikwijls moeten doorworstelen, kunnen een rol spelen in hoe hun kinderen omgaan met psychologische problemen.

Kinderen met lesbische ouders zouden minder risico lopen op een mentale ziekte dan kinderen die opgroeien bij een vader en een moeder. Dit wordt aangetoond door een recente studie die werd uitgevoerd door de universiteit van Kopenhagen.

De studie toont aan dat 5% van de kinderen die opgroeien bij hetero ouders mentaal gebonden ziektes vertonen zoals anorexia, depressies, …. Bij kinderen die opgroeien bij hun lesbische ouders is dit slechts 2%. De studie werd gedaan bij een groep mensen die werd gevolgd tussen 1992 en 2008.

Merete Lauberg, verbonden aan de universiteit van Kopenhagen, verklaart: “Stellingen die zeggen dat alternatieve families een negatieve invloed hebben op kinderen, zijn verleden tijd en onwaar.”

Eén van de redenen die wordt aangehaald is dat lesbiennes dikwijls een heleboel weerstand krijgen waar ze zich moeten doorworstelen dan heteroseksuele ouders. Deze weerstand maakt je sterker en dat kan je doorgeven aan je kinderen.

Een andere reden zou zijn dat lesbische ouders veel meer moeite moeten doen om aan kinderen te geraken, wanneer ze hun kinderwens in vervulling willen laten gaan. Ze moeten heel wat bergen verzetten vooraleer ze zwanger kunnen geraken, wat ook een effect kan hebben op het kind.

In Denemarken hebben lesbiennes toegang tot kunstmatige bevruchting in openbare ziekenhuizen sinds 2007.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amerika: 22 jaar lang onderzoek naar lesbisch ouderschap, de resultaten.
Kopenhagen staat voor eerst toe dat holebi's pleegouder zijn.

Bron: Holebi.info en The Copenhagen Post

Dit bericht is gepost op 02 June, 2009 en 2980 keer gelezen.Reageer op dit bericht: