Mijn Restaurant wilde ons niet omdat we niet lesbisch zijn.Wuustwezel: Suzanne Hermus (25) en Karen Van Loon (24) hebben hun eigen restaurant Mimosa geopend aan de Bredabaan. En vertellen: 'We mochten niet meedoen met het VTM-programma Mijn Restaurant omdat we geen lesbisch koppel waren.'

Toch ging de droom van het duo in vervulling met de uitbating van een eigen restaurant. Ze schreven zich wél in voor het VTM-programma: Mijn Restaurant. Slechts één vraag werd hen gesteld namelijk of ze al dan niet een lesbisch koppel zijn. Toen ze daar negatief op antwoordden, werd er geen contact meer met hen opgenomen.

Spijt hebben de dames daarvan naar eigen zeggen niet. "Noem het geen gemiste kans. Want we hebben ons eigen restaurant al en anders hadden we misschien tijdens de wedstrijd moeten sluiten. Bovendien hebben we nu ook geen last van negatieve commentaren of sensatie.

Suzanne en Karen waren vroeger vriendinnen, maar verloren elkaar uit het oog. Een toevallige ontmoeting in een restaurant was de aanzet voor deze nieuwe uitdaging. 'Ik volgde avondopleiding horeca en heb een pak ervaring opgedaan in grootkeukens en op cruiseschepen. Ik stond al in de keuken op cruises naar de Caraïben, naar Alaska en in Europa', zegt Suzanne. Karen werkte al in de horeca en deed ook heel wat weekendwerk als studente. Op die manier hebben zij in hun nieuwe restaurant ook de taken verdeeld: Suzanne staat achter de kookpotten, Karen dient op. Tijdens het weekend krijgen ze hulp van studenten.

Eerder kon je bij ons lezen:
Lins uit mijn restaurant samen met radiopresentatrice.


bron: hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 26 May, 2009 en 2565 keer gelezen.