9jarige organiseert demonstratie voor holebi rechten + filmpje.Denver. Nadat Ethan McNamee (foto) had gehoord dat homo en lesbi koppels niet konden huwen, besloot hij om een demonstratie te organiseren voor holebi rechten.

De jongen hoorde andere kinderen anti-holebi beledigingen uiten en kwam te weten dat de 2 moeders van zijn vriend niet mochten huwen.

Met een beetje hulp van zijn ouders en een leerkrachten hebben Ethan en verschillende van zijn vrienden hard gewerkt om toelating te krijgen voor een demonstratie. Hij zocht naar mensen die een toespraak wilden houden en zocht een manier om mensen bewust te maken van dit evenement.

Honderden mensen kwamen naar demonstratie van de jongen om hun steun te betuigen.

Ethan zelf sprak de menigte toe. Hij vertelde: “Ik geloof er in dat ik het juiste doe. Ik hoop dat deze demonstratie iets van impact heeft en dat onze stemmen gehoord worden.”

Ondanks de kritieken die hier en daar vielen door mensen die vonden dat Ethan te jong was om een standpunt in te nemen over het homohuwelijk, heeft de jongen heel voorzichtig geweest om zijn standpunt niet op te dringen in de klas.

Om een clip te bekijken van de 9jarige Ethan tijdens de demonstratie, klik hierholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 May, 2009 en 1380 keer gelezen.Reageer op dit bericht: