20.000 mensen gingen zaterdag naar de Gay Pride in Brussel.Brussel: Vandaag kwamen meer dan 20.000 holebi's en sympathisanten samen in de hoofdstad voor de veertiende editie van de Belgian Lesbian & Gay Pride (BLGP). Het thema dit jaar was Change Your Mind, met als doel aandacht te vestigen op de vele vooroordelen die er nog altijd bestaan tegenover holebi's en trangenders.

Rond 14 uur trok de Belgische Pride aan de Anspachlaan voor een bonte stoet met 27 praalwagens en 30 delegaties. Daarbij waren ook heel wat Belgische politici aanwezig. Aan de optocht zelf namen ruim 10.000 mensen deel, het aantal toeschouwers van gelijkaardige omvang.

De optocht is niet zomaar een bonte parade van feestende holebi's. Er werd ook aandacht gevraagd voor de vooroordelen die er nog steeds bestaan in onze en de internationale gemeenschap. Want uit recente studies blijkt dat holebi's nog steeds gediscrimineerd worden op de werkvloer, op school en in het verenigingsleven.

Daarnaast werd er ook aandacht gevraagd voor de situatie van holebi's in Europa waar holebi's nog lang niet staan waar wij ondertussen al staan, zoals in Rusland of Polen waar homofobie en homohaat vaak voorkomt. En voor die vele andere holebi's die in landen wonen waar homoseksualiteit strafbaar is. Volgens de BLGP-organisatoren wordt het uitdragen van de Belgische verworvenheden en wetgeving met betrekking tot de holebi-materie vanaf deze editie één van de topprioriteiten.

Na de optocht zijn er nog tot middernacht verschillende party's, animatie en de Rainbowvillage. De Belgische Gay Pride wordt traditiegetrouw afgesloten met een grote party in de Ancienne Belgique waar ruim twintig deejees de fuifbeesten zullen bezig houden.

Eerder kon je bij ons lezen:
Geweld tijdens Gay Pride in Moskou vandaag.
Internationale dag tegen homofobie en Gay Prides.Bron: holebi.info en hetnieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 16 May, 2009 en 2084 keer gelezen.