Britse jongen van 14 veroordeeld voor homofobie tegenover profvoetballer.Groot-Brittannië. Een 14jarige jongen die niet bij naam kan genoemd worden ontkende dat hij homofobisch termen geuit heeft tijdens de voetbalmatch tussen Portsmouth en Tottenham. Ook Ian Trow werd beschuldigd van gelijkaardig gedrag. Dit gebeurde vorig jaar in September. De twee joelden: “Come on gay boy! That’s my gay boy!’

De rechtbank vond dat dit woordgebruik niet door de beugel kon en beschreef het als ongehoord, choquerend, verwerpelijk. Op een video was te zien hoe 2500 fans een verwerpelijk lied scandeerden, gericht naar Sol Campbell (foto) "Sol, Sol, wherever you may be, Not long now until lunacy, We won't give a f*** if you are hanging from a tree, You are a Judas c*** with HIV", "Campbell you are a c**** " and "Sol's a wanker."

De voetballer werd het slachtoffer van een vernederende situatie. Hij probeerde niet te reageren om de situatie niet helemaal uit de hand te laten lopen. Hij voelde zich hulpeloos tegen dit verbaal geweld. Het voelde heel persoonlijk aan en hij wild at niet nog eens meemaken. Campbell is tevreden met het onderzoek van de politie.

Troy moest een boete betalen van €750 en moet €600 kosten betalen en 25€ voor het slachtofferfonds.

De 14jarige jongen kreeg een voorwaardelijke straf van 12 maand en moet ook €600 kosten betalen.

Beide mogen de volgende drie jaar geen voetbalmatch meer bijwonen.

Ook 4 anderen werden in januari al veroordeeld en beboet en mogen ook de volgende 3 jaar niet meer naar het voetbal.

Eerder kon je bij ons lezen:
4 Britse homofobe supporters verbannen van het voetbal.
Britse politie geeft foto's homofoben vrij.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 May, 2009 en 2065 keer gelezen.