Vlaams Charter tegen homofobie in de sport op 9 Mei.Holebifederatie Persbericht:
'Charter tegen homofobie' in de kijker op sportevenement voor holebi's en hetero's

Op zaterdag 9 mei vindt in de Gentse Blaarmeersen een sportevenement plaats voor holebi's en hetero's. De Holebifederatie organiseert deze dag, samen met de stad Gent en Auricula vzw.

Deelnemers en toevallige passanten zullen aangemaand worden om het 'charter tegen homofobie in de sport' te ondertekenen. Enkele politici, waaronder de Gentse burgemeester, zullen ook hun handtekening zetten. De Gentse burgemeester speelt later mee in de voetbalmatch tussen een ploeg van de Gentse politie en de Pink Devils, de enige homovoetbalclub in ons land.

De Holebifederatie besteedde de laatste tijd veel aandacht aan 'homofobie in de sport'. Ze voerde een succesvolle campagne in samenwerking met de Vlaamse Sportfederatie en ontving hiervoor de Diversiteitsprijs uit handen van minister Anciaux. De sportdag voor holebi's en hetero's past in deze sensibiliserende acties om de heteronormaliteit in de samenleving te doorbreken.

"Onze samenleving blijft heterogericht," zegt Yves Aerts. "In de sportwereld uit zich dat nog net iets meer, omdat een aantal sporten geassocieerd worden met 'mannelijkheid', stoer en sterk zijn. Daarom leeft de opvatting dat sport niet voor homo's is, nog steeds. Sportende vrouwen die niet beantwoorden aan de normen die de maatschappij oplegt aan vrouwen, worden daar ook op aangesproken. Volgens die normen hoort een vrouw immers elegant, lief en zacht te zijn in plaats van stoer, sterk en competitief."

De Gentse schepen van Sport Christophe Peeters geeft de aftrap voor de voetbalmatch tussen de Gentse politie en de Pink Devils. Burgemeester Danil Termont is n van spelers.

Met de sportdag willen de organisatoren aantonen dat holebi's en hetero's perfect samen kunnen sporten. Het moet in de eerste plaats een leuke en sportieve dag worden voor iedereen.

Tips voor sportclubs: Klik hier
Info en programma holebi sportdag: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Holebi groep tackelt Spaanse voetbal homofobie.
4 Britse homofobe supporters verbannen van het voetbal.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 May, 2009 en 1819 keer gelezen.