10 Mei Internationaal Holebi Feest in Brussel.Persbericht Merhaba:
Merhaba @ EspaceAnneessens. Brunch, Film & Literaire Massages.

Graag nodigen wij iedereen uit op zondag 10 mei 2009 voor een bijzonder dagje Brussel.

In aanloop van de BLGP (Belgian Lesbian & Gay Pride), organiseert het Regenbooghuis de “Rainbow Week” (8 tot 16 mei 2009): een week vol films, debatten, tentoonstellingen, concerten en party's. Thema dit jaar: “internationale solidariteit”. Voor het volledige programma: Klik hier

In het kader van deze Rainbow Week, slaan Merhaba, het Regenbooghuis en de Vrouwenraad de handen in elkaar. Het resultaat is een dag om van te snoepen, langzaam, laagje na laagje, met al uw zintuigen.

Programma:

11:00 u: Brunch @ Espace Anneessens (verplichte reservatie).

12:00 u: Film: Zina & Mina Tales (Singles intercultureel bekeken):
De nieuwste documentaire van Saddie Choua is een boeiende patchwork van persoonlijke verhalen van zes vrouwen, allen single, met en zonder kinderen, hetero en lesbienne, met uiteenlopende achtergrond en van diverse origine. Benieuwd wat je krijg je wanneer je een Russin, een Congolese, een Lesbienne, een Marokkaanse, een Italiaanse en een BOM-moeder samenzet? Met een inleiding van de Vrouwenraad en in aanwezigheid van regisseuse Saddie Choua.

14:00 tot 18:00 u: Literaire Massages.
Het concept is eenvoudig : een intieme ruimte, een masseur, een verteller. U krijgt een nummer dat overeenkomt met de ruimte waarin u wordt verwacht. Eenmaal binnen, is het enige dat u hoeft te doen, u over te geven aan de atmosfeer van de ruimte en de kracht van de woorden die uw verbeelding aanpreken. Wat u krijgt is een massage, u aangeboden door professionele masseurs, die u met zachte, respectvolle aanraking laten ontspannen, terwijl een verteller u een tekst brengt. Verschillende masseurs brengen verschillende vormen van massages, maar allen laten u genieten terwijl u niet eens uit de kleren hoeft. In de verschillende ‘alkoven’, bieden diverse duo’s van masseurs+vertellers een oneindige variatie aan poëtische verwennerijen. Literaire massages zijn een andere benadering van literatuur, in een eerder onuitgegeven vorm.

Daarnaast bieden verschillende boekhandels - Darakan, Les yeux Gourmands en Passa Porta Bookshop – de hele dag een ruime keuze aan boeken aan. Het moment om de met zorg geselecteerde fragmenten die u hoorde tijdens de literaire massage, in boekvorm terug te vinden én om de zovele, voor de gelegenheid uitgezochte andere werken, te ontdekken. We zijn er van overtuigd dat verhalen, van hier of elders, of ze nu gelezen of beluisterd worden, niet enkel onze geest openen tot onze verbeelding maar ook, meer concreet, tot de realiteit van de andere. We kiezen teksten die het onbekende, de Andere en onze verschillen in beeld brengen. We brengen fragmenten die vragen je open te stellen om de andere beter te kunnen begrijpen, maar ook literatuur puur om het genot van de woorden, om de kracht die ze uitstralen, om de reflectie tot dewelke ze ons dwingen.

Extra info:
Rendez-vous: Espace Anneessens (Metro Anneessens – ingang Fontainasplein).

Brunch + film : P.A.F: 5 €. Verplichte reservatie: 10may@rainbowhouse.be . Gsm (Merhaba): 0488 572 574 - (naam en aantal gewenste plaatsen)

Literaire Massages: 5 €. De opbreng gaat naar een Afrikaanse organisatie die opkomt voor gelijke rechten van LGBTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transsexual, Queer, Intersex).

Meer info: Klik hier

Dit evenement is een initiatief van het Regenbooghuis, Merhaba en de Vrouwenraad, in samenwerking met: Maïstra Feel Good – Gazon Massage Corps - De Pianofabriek - La Maison du Livre – Les Yeux Gourmands – Passa Porta Book Store en Darakan.

Eerder kon je bij ons lezen:
9 Mei Holebi Feest in Gent en Oostende.
16 Mei BLGP te Brussel + Regenboogweek + programma.
Premiére Vlaamse versie Beautiful Thing te Gent (14,15,16 Mei)

Bron: E-mail aan holebi.info van Merhaba.vzw

Dit bericht is gepost op 07 May, 2009 en 1942 keer gelezen.